Morgen-briefing: Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana / Twitter indfører ny 24-timers funktion / Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams / Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikansk præsidentvalg

Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana. Twitter indfører ny 24-timers funktion. Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams. Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikanske præsidentvalg. Bitcoin på højeste niveau i tre år. Klager over psykiske problemer efter mobilportering. 48 paller med Apple-grej røvet. Fremtidens computerspil er per abonnement.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

De nybagte morgen-basser er dag æltet, formet og færdigbagt på morgenkvisten af Dan Jensen.

Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana
Salling Group har i weekenden migreret hele sin SAP-platform over på den nye SAP BW/4 Hana. Der er tale om en af de største SAP BI-installationer i detail-handelen i hele verden, meddeler CIO Alan Jensen.

Han skriver på LinkedIn, at migrationen har fundet sted i et samarbejde mellem hans eget it-team i Salling Group samt SAP, Itelligence, IBM og HPE.

“Dette er første skridt i vores it-strategi om at modernisere og flytte vores centrale SAP-platforme over på den nye SAP S/4 Hana-teknologi,” meddeler Alan Jensen.

Han er i øvrigt nomineret til titlen som Årets CIO 2020. Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem top-CIO'er er nomineret til titlen som Årets CIO 2020

Twitter indfører ny 24-timers funktion
Twitter indfører en ny funktion, hvor opslag på det sociale medie automatisk slettes efter 24 timer.

Twitter kalder funktionen for ‘Fleets’.

Ideen er, at brugerne skal anvende Fleets til at offentliggøre de umiddelbare tanker, som er netop umiddelbare og ikke langtidsholdbare.

“Til den ide, som du ikke tweetede, men du havde lyst, men gjorde det ikke, men du var tæt på, men tænkte så: ‘Nah,’ lyder Twitters egen beskrivelse af Fleets-funktionen.

Fleets er allerede blevet testet i Brasilien, Italien, Indien og Sydkorea, og ruller fra og med i dag ud i alle lande i verden.

Du kan læse mere om Fleets hos Twitter her.

Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams
Afgående topchef i pumpekoncernen Grundfos, Mads Nipper, siger til Børsen, at han er blevet overrasket over, hvor mange penge selskabet har sparet ved at begynde at holde møder via Teams og Zoom.

Grundfos har historisk brugt omkring 40 millioner kroner om måneden på møder, konferencer og rejser, beværtning, overnatninger, middage og lignende.

Men alt disse udgifter har corona-krisen mere eller mindre sat en stopper for.

“Vi har nok sparet 30 millioner kroner om måneden på at holde digitale møder. Der er ingen tvivl om, at det er med at redde vores resultat for 2020 i en coronaramt verden,” siger Mads Nipper til avisen.

Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikansk præsidentvalg
Facebook-topchef Mark Zuckerberg og Twitter-topchef Jack Dorsey blev i nat dansk tid grillet i endnu en høring foran medlemmer af det amerikanske senat - denne gang om de to sociale platformes indvirkning på og påvirkning af det amerikanske præsidentvalg.

De to topchefer skulle blandt andet forklare, hvordan og hvorfor deres to platforme modererede indhold og andre ting.

Jack Dorsey fortalte blandt andet, at det er slut med at give Donald Trump lang snor, når han fratræder embedet.

Hidtil har Twitter givet plads til, at Donald Trump oploader indhold i strid med Twitters retningslinier på sin Twitter-profil, fordi han er præsident.

Men når han fratræder, vil Twitter ikke længere gøre nogen undtagelse, og indhold, der eksempelvis opfordrer til vold eller er direkte løgn vil blive slettet.

Der var mange andre emner og spørgsmål i luften under høringen.

Du kan læse en ret grundig gennemgang af høringen i New York Times her.


Bitcoin på højeste niveau i tre år
Den stærkt volatile og uforudsigelige bitcoin-kurs tordner i vejret for tiden og ligger nu på højeste niveau siden december 2017.

En bitcoin koster nemlig nu 17.868 dollar - knap 115.000 kroner. Det svarer til, at kryptovalutaens værdi er steget med 360 procent siden årets bundniveau i marts og omkring 150 procent siden nytår.

Også mindre kryptovalutaer er steget synkront med bitcoin. For tiden koster en ethereum nu 480 dollar.

Klager over psykiske problemer efter mobilportering
Teleankenævnet har behandlet en måske lidt usædvanlig sag fra en mobilbruger, der har indsendt en klage over mobil- og elselskabet Velkommen over ‘psykisk pres,’ som brugeren vil have erstatning for.

Egentlig havde brugeren sagt ja til at blive kontaktet af Velkommen med et tilbud om at skifte el-abonnement, men samtalen udviklede sig i en retning, så han endte med også at købe mobilabonnement.

Allerede dagen efter fortrød han dog, men her var porteringen fra hans udbyder Oister angiveligt allerede i gang.

I afgørelsen hos Teleankenævnet - som du finder her - fremgår det, at han angiveligt på grund af dette gik glip af en aftale med en læge og ikke havde kontakt til sin familie i perioden på nogle dage.

Ankenævnet har afvist klagen. Du kan finde en gennenmgang af sagen også hos Finans.


48 paller med Apple-grej røvet
Udstyr fra Apple er nemt at omsætte på det sorte marked, og den viden er angiveligt også nået til de mere dunkle kredse i den britiske underverden.

I hvert fald opbragte deciderede landevejsrøvere tirsdag morgen en lastbil på den britiske M1-motorvej i Northampstonshire, hvor de i klassisk landevejsrøverstil uskadeliggjorde chauffør og vagt ved at bagbinde og kniple dem.

Dernæst kørte landevejsrøverne lastbilen med lasten på 48 paller med Apple-grej hen til et uforstyrret sted, hvor de flyttede de 48 paller over i deres egen lastbil i ro og mag og stak af.

Apple-udstyret på pallerne vurderes til at være omkring fem millioner pund værd - godt 42 millioner kroner. Politiet efterforsker sagen.

Fremtidens computerspil er per abonnement
Fremtidens computerspil kommer til at køre per abonnement og vil blive streamet, lyder det fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners, som har kigget nærmere på sagen i anledning af, at den nye PlayStation 5 kommer til salg i morgen torsdag.

Konsulenthuset peger på, at udviklingen over med abonnements-baserede spil allerede er godt i gang, og at gamerne er klar til at betale mellem 60 kroner og 240 kroner om måneden for et abonnement.

“35 procent af verdens gamere har allerede gjort abonnementsmodellen til deres foretrukne. 61 procent af de gamere, der spiller mere end 20 timer om ugen, har mindst ét abonnement, mens det kun er 27 procent af de mere lejlighedsvise gamere (som spiller mindre end fem timer om ugen), der har et abonnement,” lyder det.

Partner Nicolai Broby Eckert mener, at det er ‘overvejende sandsynligt,’ at abonnements-tjenester vil blive den primære måde at forbruge spil på.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.