Artikel top billede

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed

Flere danske virksomhed er blevet ramt af samme type hackerangreb, som det amerikanske finansministerium blev ramt af i går.

Mindst to store dansk it-virksomheder er ifølge Politiken ramt af et hackerangreb, som skyldes en sårbarhed i netværksovervågnings-systemet SolarWinds.

Samme sårbarhed blev i går brugt til at angribe det amerikanske finansministerium

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” siger Peter Kruse, der ikke sætter navn på virksomhederne, Politiken.

Solar Winds bliver brugt af mange større virksomheder, og Peter Kruse opfordrer alle virksomheder til at tjekke, hvad de har liggende på deres SolarWinds-systemer

Angrebet er ifølge SolarWinds selv yderst sofistikeret, og selskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er sandsynligt, at det er en nationalstat, der står bag angrebet.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Kan have forbindelse til russiske hackere

Reuters skriver ligeledes, at angrebet kan have forbindelse til det angreb, som it-sikkerhedsfirmaet FireEye tidligere for nylig blev ramt af.

”Vi samarbejder med FireEye, FBI, efterretningsmiljøet og andre myndigheder om at efterforske sagen. Derfor er der også grænser for, hvad vi kan dele med offentligheden i øjeblikket,” lyder det fra Solarwinds ifølge Reuters.

Peter Kruse har i et interview med Computerworld tidligere vurderet, at det er den russiske hackergruppe EvilCorp, der står bag angrebet på FireEye.

"Lige nu har der ikke været nogen overhovedet, der har været ude at pege på EvilCorp, men det vil jeg godt gøre. Det her ligner et angreb fra den russike gruppe, der går under navnet EvilCorp, og som er knyttet til den russiske efterretningstjeneste. Det har vi flere indikatorer på," sagde Peter Kruse for nylig til Computerworld.

Læs også:
Kendt dansk it-sikkerhedsekspert: Denne hackergruppe står bag angreb på sikkerheds-kæmpen FireEye




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere