Artikel top billede

It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

It-problemer er skyld i, at borgerne i Region Syddanmark ikke kan kan booke tid til deres anden vaccination. "Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det," siger koncerndirektør Kurt Espersen.

It-kaos spænder ben for vaccinationsprogrammet i Region Syddanmark.

I øjeblikket kan borgerne ikke booke deres tid til den anden vaccination inde på hjemmesiden.

Det er til stor frustration for borgerne, lyder det Kurt Espersen, koncerndirektør i regionen.

"Det er en virkelig frustrerende situation at stå i, når man gerne vil gøre sin borgerpligt og blive vaccineret - og måske ovenikøbet har ventet i kø for at komme til at booke en tid. Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det, og vi arbejder på højttryk for at få det løst," lyder det.

Region Syddanmark skriver i en meddelelse, at det er tekniske vanskeligheder, der er skyld i problemerne. Borgerne kan godt finde en tid til første vaccination, men de kan ikke booker tider til det andet stik. Før man kan bekræfte og gennemføre bookingen, skal begge tider nemlig være valgt.

"Jeg håber, at de berørte borgere vil bære over med os og holde en god tone over for de mange medarbejdere, der sidder og besvarer opkald. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe så mange som muligt, så hurtigt som muligt," tilføjer Kurt Espersen.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"

De seneste dage har en stor gruppe borgere fra regionen fået invitation fra Sundhedsstyrelsen til at blive vaccineret. Derfor øges trykket på systemet og regionens hotline, lyder det.

Da regionen kun modtager et mindre antal doser, kan der derfor gå flere uger før, man kan blive vaccineret, selvom man har modtaget invitationen, fremgår det af meddelelse.

Region Syddanmark håber på, at de tekniske problemer er løst i begyndelsen af næste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere