Artikel top billede

Japan beskylder Kina for at stå bag cyberangreb på over 200 virksomheder og forskningsorganisationer

200 japanske virksomheder - inklusiv landets rumfartsorganisation - blev for fem år siden ramt af et enormt hackerangreb. Nu peger Japans regering fingeren mod Kina som bagmændene.

Tokyos politi efterforsker cyberangreb på omkring 200 japanske virksomheder og forskningsorganisationer, herunder landets rumfartsorganisation, af en hackinggruppe, der menes at være knyttet til det kinesiske militær, sagde den japanske regering tirsdag.

Politiet har videresendt sagen om angreb på det japanske rumfartsagentur (JAXA) til anklagere for yderligere efterforskning, fortalte Chief Cabinet Secretary Katsunobu Kato.

Det skriver Associated Press.

Politiet mener, at en række hacks på JAXA blev udført i 2016 til 2017 af den kinesiske cyberhackergruppe Tick. Det mener at gruppen blev ledet af en enhed fra People's Liberation Army (PLA) - det kinesiske militær.

En mistænkt i JAXA-sagen, en kinesisk systemingeniør med base i Japan, fik angiveligt adgang til en server ved at registrere sig under en falsk identitet for at starte cyberangrebene, sagde Kato med henvisning til politiets efterforskning.

TV-stationen NHK beretter, om en anden kinesisk statsborger, der er mistænkt for at have forbindelse til PLA-enheden. Denne var i Japan som udvekslingsstuderende. Begge mænd har siden forladt landet, oplyses det.

Politiet efterforsker angribernes hensigt og metoder, mens de også forfølger en række andre cyberangreb, som de har mistanke om er knyttet til Kinas militær.

”Inddragelsen af ​​Kinas People's Liberation Army er højst sandsynligt,” siger Kato.

Han tilføjede, at der ikke er fundet faktisk datalækage eller skader indtil nu, men politiet opfordrer virksomhederne til at styrke deres beskyttelse.

Japans forsvarsministerium siger, at cyberangreb er en del af stigende sikkerhedstrusler fra Kina, da det bliver mere selvsikker i regionen.

I Beijing sagde talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, Wang Wenbin, at cyberangreb er en fælles udfordring for alle lande og advarede Japan mod forkerte beskyldninger af Kina.

”Grundløs spekulation bør ikke være tilladt. Kina er stærkt imod, at ethvert land eller institution bruger påstande om cyberangreb til at kaste mudder mod Kina eller til at tjene de foragtelige politiske formål med cybersikkerhedsspørgsmål,” sagde talsmanden.

"Kina er villig til at styrke dialogen og samarbejdet med alle parter for i fællesskab at takle cybersikkerhedstrusler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.