Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Wizer opkøber mindre teleselskab / TDC NET ansætter ny HR-direktør / 400 nye studiepladser skal til Vejle - hvert år

Wizer opkøber mindre teleselskab. TDC NET ansætter ny HR-direktør. 400 nye studiepladser skal til Vejle - hvert år. Coronapas-appen har fået en opdatering.

Godmorgen og velkommen til den absolut første og dugfriske morgen-briefing i uge 25 året 2021.

På testerne er Ditte Vinterberg Weng, klar til at levere listen over de aha-oplevelser, du skal lægges resten af dig dag ovenpå.

Wizer opkøber mindre teleselskab

Vi starter med en efterhånden gammel kending, nemlig teleselskabet Wizer - som indtil for en uge siden hed Gigabit - der har opkøbt det mindre teleselskab Novomatrix.

Novomatrix omsatte sidste år for 4 millioner kroner og har i dag fire ansatte.

Med opkøbet får tidligere direktør i Novomatrix, Anders Tillebeck, det samlede ansvar for salg, marketing og kundeservice i det nye setup.

”Når vi kigger på det vækstpotentiale og de kompetencer, begge virksomheder besidder, var det i bund og grund en no-brainer for os at opkøbe Novomatrix," lyder det fra Wizers direktør Claus Østergaard Olsen.

"Jeg er meget optimistisk omkring vores fælles fremtid, der byder på endnu mere vækst og succes – baseret på den gode kundeoplevelse. I Wizer glæder vi os til at få Anders og hans dygtige team ombord.”

Det skriver Wizer i en pressemeddelelse.

TDC NET ansætter ny HR-direktør

TDC NET får ny HR-direktør. Valget er faldet på den erfarne HR-profil Lika Thiesen som ny Chief HR Officer (CHRO).

Lika Thiesen kommer senest fra en stilling som CHRO hos kabelvirksomheden NKT, hvor hun har spillet en central rolle i at understøtte selskabets transformation. Hun har blandt andet etableret bindeleddet mellem forretning og strategi samt organisation, kultur og ledelse.

Igennem sin karriere har Lika Thiesen også bestredet en række internationale HR- og lederstillinger i Mærsk og Deloitte og har en ph.d. i statskundskab og en kandidatgrad i offentlig administration.

Hun tiltræder 1. september og kommer til at indgå i TDC NET’s ledelsesteam.

”TDC NET er i gang med at bygge fremtidens digitale infrastruktur, og jeg glæder mig til at blive en del af den spændende udvikling. Virksomheden er førende indenfor nye teknologier som 5G og er samtidig forankret i solide værdier og en lang historie," siger Lika Thiesen selv om ansættelsen.

"Det er et fantastisk udgangspunkt for TDC NET’s nye kapitel som selvstændig virksomhed, og jeg ser frem til at bidrage til at videreføre en stærk virksomhedskultur med fokus på innovation og dygtige medarbejdere.”

Det skriver TDC NET i en pressemeddelse.

400 nye studiepladser skal til Vejle - hvert år

IT-Universitetet, AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune har indgået en aftale om at oprette en ny campus med i alt 1.550 nye it-uddannelsespladser.

Man vil årligt tilbyde 400 studiepladser på bachelorniveau i Vejle. Derfra forvanter man, at omkring 50 procent af de færdiggjorte bachelorstuderende vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.

Brancheforeningen IT-Branchen bifalder tiltaget.

Allerede nu mangler der 2.600 it-folk alene i it-branchen, og ifølge tal fra regeringen kan vi i 2030 komme til at mangle op imod 19.000 it-specialister i Danmark, oplyser foreningen.

”Det er rigtigt set at skabe nye it-uddannelsespladser udenfor storbyerne i stedet for at tage dem fra byerne, herunder København, hvor der er så rigeligt brug for dem," udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

"Der er akut mangel på it-folk over hele landet, og efterspørgslen ikke bare fra it-virksomheder men fra hele arbejdsmarkedet stiger støt.”

Coronapas-appen har fået en opdatering

I lørdags blev coronaåpas-appen opdateret, så det nu er endnu lettere at tyde om et coronapas er gryldigt eller ej.

Det er blandt andet blevet lettere at se vandmærkeeffeklterne i kongekronen, der vises i passets højre hjørne og i den grønne bjælke.

Desuden er der tilføjet nye bevægelige ikoner samt et animeret ur. Uret, der er placeret under QR-koden vil vise tiden ned til det nøjagtige sekund. Dette skal gøre det muligt for den erhvervsdrivende hurtigt at afkode om basset er ægte eller blot et billede af et pas.

En tredje rettelse ses ved samtykke-funktionen og skiftet mellem nationalt og internationalt pas, som begge er blevet tydeligere i appen. Også oplæsningen i appen er forbedret.

Næste opdatering forventes af ske i forbindelse med lovgivningen om EU's digitale covidcertifikat, som træder i kraft 1. juli i år.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen.