Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk software har fremtrædende placering i ny Apple-video / Dansk feriebolig-portal solgt til Tyskland / Nørdet dansk AI-virksomhed får tunge investorer

Morgen-briefing: Dansk software har fremtrædende placering i ny Apple-video / Dansk feriebolig-portal solgt til Tyskland / Nørdet dansk AI-virksomhed får tunge investorer / Din it-chef er nervøs for alle dine IoT-enheder, når du arbejder hjemme / Facebook får kæmpebøde i Storbritannien

Mornings. Så blev det lille-fredag, og her endnu en samling korte, vigtige it-nyheder fra Danmark og resten af verden, som de tilflød den fremskudte og parallelforskudte lyttepost mod syd. Ved betjeningspulten: Niels Veileborg

Dansk software har fremtrædende placering i ny Apple-video

Dansk software fra Rokoko har en fremtrædende placering i en ny reklamevideo fra Apple for den splinternye MacBook Pro M1.

Det er Rokokos Smartsuite Pro, der bruges til såkaldt motion capture blandt andet inden for animations-branchen, som vises i videoen.

Rokoko har hovedsæde i København og kontorer i San Francisco, Los Angeles og Athen.

Rokoko skriver på selskabets LinkedIn-profil, at den nye MacBook Pro tager et kæmpe skridt i retning mod at understøtte kreative hjerner i animationsbranchen, og at maskinen redefinerer workflow-hastigheden.

Du kan se videoen her.

Dansk feriebolig-portal solgt til Tyskland

Den danske ferieboligportal, Spain-Holiday, er solgt til den tyske rejse-tech-virksomhed Holidu.

Holidu er startet af Johannes og Michael Siebers samt den danske co-founder Rasmus Porsgaard.

Spain-Holiday.com blev grundlagt af danske Claus Sørensen og siden ledet af CEO Jannich Friis Petersen. Blandt sælgerne er Jan Dal Lehrmann, som er en kendt investor fra DR-programmet Løvens hule.

Spain-Holiday.com er en populær portal for feriegæster, der rejser på ferie fra Danmark til Spanien. Spain-Holiday´s 13 hjemmesider har over 20 millioner besøgende om året.

Nørdet dansk AI-virksomhed får tunge investorer

Danske Remoni, som ved hjælp af smarte sensorer, kunstig intelligens og avancerede algoritmer kan overvåge vand- og energiforbrug blot ved at fæstne sensorer på ydersiden af rørledninger, tiltrak i første omgang den tidligere Unimerco-topchef Kenneth Iversen som investor og bestyrelsesformand.

Og nu er en flok af de tunge investorer fulgt efter og har skudt i alt 30 millioner kroner i selskabet, skriver Børsen.

Det drejer sig om formand for Lunar Bank, Henning Kruse Pedersen og hans søn Jannik Kruse Pedersen, tidligere EQT-partner. Det samme gælder en anden tidligere EQT-partner Erik G. Hansen samt Christian Rasmussen, der sammen med direktør for Stark Sisse Fjeldsted Rasmussen står bag Fjelsted Rasmussen Invest.

Din it-chef er nervøs for alle dine IoT-enheder, når du arbejder hjemme

Otte ud af ti it-chefer siger i en ny undersøgelse, at corona-skiftet til hjemmearbejdspladser har gjort virksomhederne mere sårbare over for usikre Internet of Things-enheder på virksomhedernes netværk.

Det viser den halvårlige Enterprise IoT Security-rapport fra Palo Alto Networks.

I EMEA-regionen viser undersøgelsen et blandet billede, når det kommer til it-beslutningstagernes egen praksis med it-sikkerhed i forbindelse med IoT-enheder:

It-cheferne er ret sikre på, at der er fuld synlighed for IoT-enhederne på deres netværk. De føler sig også mindre sikre på IoT-enheder tilsluttet netværk hos de ansatte, som arbejder hjemmefra eller på satellitkontorer.

Syv ud af ti har set en stigning i antallet af non-business IoT-enheder på deres erhvervsnetværk. Eksempelvis oplever 28 procent af de adspurgte tilsluttet kæledyrs-tech på erhvervsnetværkene. Det samme gælder for ikke-erhvervsrelaterede kameraer og tilsluttede sundheds- og fitness wearables .

“Ingen af enhederne har et ondsindet design, men der bør være et større fokus på segmentering og integreret sikkerhed ” siger Jesper Olsen, CISO for Palo Alto Networks i EMEA-regionen.

Facebook får kæmpebøde i Storbritannien

Facebook, som i parantes bemærket overvejer at skifte navn for blandt andet at distancere sig fra en række møgsager, er netop af de britiske konkurrencemyndigheder idømt en bøde på hvad der svarer til 446 millioner kroner.

Bøden falder for bevidst ikke at følge konkurrencemyndighedens anvisninger, skriver Reuters.

Facebook er i færd med at overtage GIF-platformen Giphy, og i den forbindelse blev Facebook pålagt at fortsætte med at konkurrere med Giphy og ikke integrerere Giphy i selskabet, mens konkurrencemyndighederne undersøger fusionen.

Men Facebook har trods flere advarsler ikke kunnet bevise over for myndighederne, at man har gjort, som man har fået besked på, og derfor falder hammeren.

Facebook afviser på sin side af have gjort noget galt.