Artikel top billede

Masser af amerikansk højteknologi godkendt og solgt til Huawei trods forbud

Amerikansk højteknologi for milliarder er solgt til Huawei og den kinesiske chipproducent SMIC, selv om selskaberne er på den sorte liste.

Huawei og den kinesiske chipproducent SMIC har købt licenser til amerikansk højteknologi for milliarder af dollars i perioden november 2020 til april 2021, selv om begge selskaber er på den sorte liste over selskaber, som USA ikke vil handle med. Det skriver Reuters.

Ifølge dokumenter, som den amerikanske kongres har fået udleveret, er der udstedt 113 eksportlicenser til en værdi af 61 milliarder dollars for teknologi solgt til Huawei, mens SMIC har fået godkendt 188 eksportlicenser til en værdi af næsten 42 milliarder dollars.

Ifølge Reuters kan den nyhed give dybe panderynker for nogle af de såkaldte Kina-høge i USA’s politiske centrum Washington, som har gjort en stor indsats for at stoppe kinesiske virksomheders adgang til amerikansk højteknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere