Artikel top billede

Domstol afviser China Telecoms forsøg på at blive på det amerikanske marked

Der er ingen hjælp at hente for China Telecom, slår domstol fast. Til januar mister selskabet retten til at handle med amerikanske virksomheder.

En amerikanske føderal appeldomstol afviste i går China Telecoms forsøg på at standse en kendelse, der fratager televirksomheden autoritet til at levere tjenester i USA.

Kendelsen træder i kraft fra januar - tidsnok til, at China Telecom kan få de juridiske detajler på plads.

Det skriver Reuters.

Det kinesiske teleselskab havde ellers advaret om, at det skulle underrette amerikanske kunder om beslutningen inden lørdag, og at det desuden - uden et midlertidigt stop for FCC-aktionen - vil blive "tvunget til at indstille væsentlige operationer, hvilket uopretteligt skader sin forretning, omdømme og relationer."

Den amerikanske føderale kommunikationskommission (FCC), der har indsendt kendelsen, mener, at China Telecom "er underlagt udnyttelse, indflydelse og kontrol fra den kinesiske regering og højst sandsynligt vil blive tvunget til at efterkomme anmodninger fra den kinesiske regering uden tilstrækkelige juridiske procedurer underlagt uafhængigt juridisk tilsyn."

China Telecom har været i telemarkedet i USA i mere end 20 år og havde i 2019 leveret mere end 335 millioner abonnenter på verdensplan.

Kenningen om det kinesiske selskab er en del af en større øvelse, hvor USA helt er ved at fryse kinesiske selskaber ude af sin handelskreds.

Også mobilproducenten Huawei samt andre kinesiske selskaber - China Unicom Americas, Pacific Networks og dets helejede datterselskab ComNet - mærker lige nu konsekvenserne af denne øvelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere