Artikel top billede

(Foto: Foto Tesla)

Tesla på vej med dansk offensiv - mange nye superladere

Tesla vil udvide sit netværk for superhurtige ladestationer i Danmark, og på længere sigt kan ladestationerne også blive åbnet for elbiler af andre mærker.

Tesla-rigmanden Elon Musk er på vej med en større opladnings-offensiv på dansk jord, hvor selskabet planlægger en markant udvidelse af sit såkaldte supercharger-netværk.

I dag har Tesla 12 aktive supercharger-ladestationer i Danmark, men selskabet oplyser nu i en meddelelse, at det alene i løbet af foråret vil etablere yderligere seks supercharger-stationer.

Kigger vi lidt længere frem er det planen, at selskabet i løbet af de kommende 18 måneder vil tredoble antallet af ladestationer på dansk jord.

Ladestationer i Jylland, København og på Fyn

Et af de steder, hvor selskabet planlægger at opføre en ny ladestation er ved Odense, hvor der skal etableres en supercharger med 16 ladere, som kan oplade med selskabets V3-teknologi, der har en maksimal ladeeffekt på 250 kilowat.

Det svarer sådan cirka til at man kan påfylde elektricitet, som giver en rækkevidde på 275 kilometers i løbet af et kvarter.

Derudover fremgår det af Teslas hjemmeside at selskabet i løbet af andet kvartal af 2022 vil åbne to superchargerstationer i Storkøbenhavn.

En i centrum af København samt en ved motorvejskrydset i Lyngby, hvor motorvej Ring3 og Helsingørmotorvejen mødes.

Nordjyske Telsa-ejere kan desuden glæde sig over, at Tesla ifølge sin hjemmeside også vil åbne for supercharger-stationer i Thisted og Aalborg i løbet af årets første kvartal.

Kan åbne for andre biler

Teslas ladenetværk i Danmark er indtil videre forbeholdt Tesla-biler, men i slutningen af 2021 begyndte selskabet eksperimentere med at åbne sit netværk for elbiler af andre mærker.

Udrulningen startede med 10 ladestationer i Nederlandene, men blev senere udvidet til enkelte ladestationer i Tyskland og Belgien.

”Vi overvejer at indføre en super simple-ting, hvor du bare downloader Tesla-appen tager hen til en supercharger. Her oplyser du hvilken stander, du holder ved og selv hvis du ikke har en Tesla kan du bare slutte ladekablet til din bil, og i appen fortæller du, hvor meget elektricitet, du skal have på bilen. Det burde virke med biler fra næsten alle producenter,” sagde Elon Musk sidste år i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-specialist til logning og overvågning i AWS Cloud

Carnegie Investment Bank

Front-end udviklere

Capgemini Danmark A/S

Senior Java-udviklere til Healthcare

Assure Wealth A/S

IT udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?