Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Antal af hacker-angreb mod Ukraine er steget med 196 procent på tre dage

Ukraine oplevede alene i de første tre dage af krigen en voldsom stigning i antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor.

Ukraines cyberforsvar har i kølvandet på Ruslands invasion været sat på særdeles hård prøve.

Det ene cyberangreb efter det andet er i de første dage af konflikten skyllet ind over Ukraines virtuelle rum.

Ny data viser, at antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor steg med hele 196 procent i løbet af de første tre dage af krigen, i forhold til de samme dage i 2021.

Modsat er antallet af cyberangreb mod russiske virksomheder og organisationer blot steget med fire procent siden denne periode sidste år.

Det oplyser Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies.

"Aktiviteten på nettet omkring den ukrainske og russiske konflikt øges, og vi ser, at antallet af cyberangreb stiger ved begge parter. Det er dog den ukrainske regering og dets forsvarssektor, der oplever den største stigning i angreb målrettet dem," udtaler Lotem Finkelstein, der er head of threat intelligence hos Check Point Software Technologies.

Data viser endvidere, at antallet af phishing e-mails skrevet på de østslaviske sprog er syvdoblet, og en tredjedel af disse mails er sendt fra ukrainske mailadresser med russiske modtagere som mål, lyder det.

"Det er vigtigt at understrege, at denne krig også har et cyber-aspekt, hvor folk vælger side online. Vi har netop offentliggjort en blog, der viser, hvordan konflikten polariserer internettet. Hacktivister, cyberkriminelle, white hat-hackere og selv tech-virksomheder vælger side og opfordrer andre til at gøre det samme som dem," fortsætter Lotem Finkelstein.

Check Point Research gør også opmærksom på, at der er fundet flere falske e-mails, hvor cyberkriminelle forsøger at udnytte konflikten til at svindle brugere, der ønsker at donere penge til velgørende formål i Ukraine.

Selskabet opfordrer til, at man altid er opmærksom på afsenderes e-mailadresse og stavefejl.

Det er endelig helt centralt at være opmærksom på, at krigen i cyberspace vil kunne ramme danske virksomheder.

Senest har Computerworld kunnet fortælle, at den fynske million-virksomhed Lifa er ramt af et hackerangreb udført af den berygtede hackergruppe Conti, der mandag erklærede sin støtte til Rusland i krigen mod Ukraine.