Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

"Du kan ikke gemme dig" - USA sanktionerer russisk darkweb-marked efter koordineret aktion med tysk politi

"Du kan ikke gemme dig på darknet eller deres fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden." Sådan lyder beskeden efter, at et af de største darkweb-markedspladser nu bliver ramt af amerikanske sanktioner.

Tirsdag har det amerikanske finansministeriums kontor for kontrol med udenlandske aktiver (OFAC) sanktioneret verdens største og mest fremtrædende darknet-marked, Hydra Market.

De nye sanktioner forbyder amerikanske personer at yde eller modtage "enhvert bidrag eller levering af midler, varer eller tjenester" til Hydra eller en anden russisk handelsplatform Garantex, skriver finansministeriet i et indlæg på det amerikanske finansministeries hjemmeside.

Sanktioneringen er et led i den indsats, der skal forstyrre spredningen af ​​ondsindede cyberkriminalitets-tjenester, farlige stoffer og andre ulovlige tilbud, som tilgængelige via det russisk-baserede websted.

Foruden et samarbejde mellem de amerikanske politimyndigheder, så rækker samarbejdet om at komme kriminaliteten til livs også over Atlanten, hvor det tyske føderale kriminalpoliti tirsdag lukkede Hydra-servere i Tyskland og beslaglagde bitcoin for 25 millioner dollar.

Den ameriskanske finansminister, Janet L. Yellen siger, i en direkte besked rettet mod de it-kriminelle efter aktionen:

"Vores handlinger sender i dag et budskab til kriminelle om, at du ikke kan gemme dig på darknet eller dennes fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden. I koordinering med allierede og partnere, som Tyskland og Estland, vil vi fortsætte med at forstyrre disse netværk."

Ifølge blockchain-forskere, skriver mediet Reuters, kom cirka 86 procent af alle de ulovlige bitcoin, der blev modtaget direkte af russiske kryptobørser i 2019, fra netop Hydra.

Hydra beskrives af det amerikanske finansministerium som verdens "største og mest fremtrædende darknet-marked."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere