Artikel top billede

(Foto: PR-Foto - SpaceX)

Nordjysk satellit-selskab klar med plan for satellitter på abonnementsordning

Fra 2030 skal virksomheder kunne købe satellitter på abonemmentsordning. Det vil den nordjyske virksomhed Gomspace sørge for. Se forretningsplanen her.

Det aalborgensiske satellit-selskab Gomspace går i en kæmpe satsning all in på at gøre satellitter til en helt almindeligt produkt, som kan erhverves på abonnementsordning.

Til mediet Finans siger Gomspaces administrerende direktør Niels Buus:

"Vores mål er at være med til at forandre rumfart som industri, så man kan få forsikring på de satellitter, man sender op i rummet. Det er et rigtigt højt mål at sætte, for indtil nu har branchen været præget af at lave prototyper."

Gomspace, der er børsnoteret i Sverige, sigter efter at sætte fart i rumfartsindustrien, der lige nu er i de absolut tidlige stadier for en gryende industri.

I dag er det umuligt at forsikre sine indkøbte satellitter, hvilket gør det risikabelt for investorer at putte penge i satellit-projekter.

Muligheden for forsikring af satellitter er blot første skridt på den forretningsplan, som Gomspace haer lagt ud for sig.

For sammen med en lavere risiko vil Gomspace i fremtiden kunne tilbyde færdig pakkeløsning, hvor penge til at dække udgifterne kan sikre et projekt. Indtægterne kan så de efterførlgende år, som satellitten er i drift, tjene sig hjem igen.

Der vil altså være tale om en abonemmentsbetaling.

Denne plan vil kræve store ressourcer, og Niels Buus asnlår, at selskabet vil være i stand til at tilbyde denne løsning fra år 2030.

Foruden kapital skal der til den tid også være 3-450 flere medarbejder ei den i dag 250 ansattes store virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere