Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Blandede bolsjer i nyt Apple-regnskab: Tjener styrtende, men Mac-salget lider

Der kan læses både optimistiske og mere pessimistiske tegn i Apples kvartalsregnskab for andet halvår 2022.

Det var med spænding at Apples udgivelse af sit seneste kvartalsregnskab. Mens mørke skyer har trukket sig sammen over den globale økonomi og tech-sektoren i særdeleshed er klodens største tech-virksomheds økonomiske ve og vel en afgørende indikator.

Her overgik Apple markedets forventninger med en smule, med iPhone-salg og services som begge ydede over det forventede ved at lande henholdsvis 2,8 og 12 procent over sidste års tal for samme regnskabsperiode.

Dækningsbidraget er samtidig vokset til 43,26 procent mod 42,61 procent tidligere i en tid, hvor inflation og pres på forsyningskæder kunne trække marginer nedad.

Den samlede toplinje er oppe med to procent og lander på 83,0 milliarder dollar – en anelse over de forventede 82,81 procent.

Vissee svaghedstegn

Mens Apple overordnet set går frem, er flere nøgleområder på retræte.

Her er det især Mac-salget der lider, ved at inkassere en markant tilbagegang på 10 procent fra samlet set 8,24 milliarder dollar i andet kvartal 2021 til blot 7,38 milliarder dollar i årets andet kvartal.

Her noterer Apple, at chip-mangel og en stærk dollarkurs har været udslagsgivende for det svigtende computersalg.

iPad-salget løjer også af hos Apple, og noterer sig for en nedgang på to procent til 7,22 milliarder dollar.

Dermed ses en tendens hvor Apple omsætter omtrent det samme på iPad- og Mac-forretningerne.

Selskabets øvrige kategori for wearables, home-enheder og tilbehør er også ude for en markant nedtur, ved at svinde 7,9 procent ind til 8,1 milliarder dollar.

Til slut er selskabets udbytte også droslet ned fra 1,31 dollar per aktie til 1,20 dollar per aktie.

Apples fulde kvartalsregnskab kan granskes her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere