Top 100:Her er de 69 bedste danske it-konsulenthuse lige nu: Se listen

Artikel top billede

(Foto: Unsplash / Alexander Popov)

Nye omkostninger bekymrer it-folk, der vender tilbage til kontoret efter pandemien

Flere og flere it-folk er bekymret over stigende transportomkostninger, når deres arbejdsgiver kræver, at de møder ind på det fysiske kontor.

Det er ikke alene stigende leveomkostninger, der skaber panderynker hos mange mennesker rundt omkring på kloden.

For ifølge det britiske it-medie The Register har et nyt begreb og en ny bekymring meldt sig på listen over de ting, som vi skal bekymre os om i øjeblikket.

Nemlig stigende arbejdsomkostninger.

En ny undersøgelse fra virksomheden Adaptavist, som er foretaget blandt 3500 it-professionelle briter, viser ifølge mediet, at 44 procent af de adspurgte var bekymret over de udgifter, som er forbundet med at skulle arbejde fuldtid på et fysisk kontor.

I en tid med stigende brændstofpriser er det især transportudgifterne, som vækker bekymringer.

29 procent af de adspurgte som er skeptiske ved at vende tilbage på kontoret, oplyser at tiltag som transportgodtgørelse og gratis parkering vil gøre dem mere motiveret til at møde op på arbejde.

Mange typer omkostninger

John Turley, der står bag undersøgelsen for Adaptavist, vurderer over for The Register at der både kan være mentale, emotionelle og økonomiske omkostninger forbundet med at vende tilbage til kontoret.

Samtidig påpeger han at mange ansatte lider en omkostning ved at have mindre fleksibilitet til at tilrettelægge deres hverdag. Noget som mange er blevet ekstra opmærksomme på under pandemien.

"Netop som medarbejderne har vænnet sig til at sætte spørgsmålstegn ved det niveau af fleksibilitet og frihed, som deres arbejdsgiver giver dem, så er de nu helt forståeligt også begyndt at overveje de omkostningerne som er forbundet med at møde ind på kontoret,” siger han til The Register.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital