Artikel top billede

Voldelige sammenstød ved Kinas største iPhone-fabrik

Der florerer lige nu voldsomme videoer og billeder, hvor mænd bevæbnet med kæppe smadrer vinduer og overvågningskameraer ved Foxconns største iPhone-fabrik i den kinesiske by Zhengzhou.

Hundredvis af ansatte på den største iPhone-fabrik i Kina er tidligt onsdag morgen stødt sammen med sikkerhedsvagter i forbindelse med en demonstration.

Demonstrationen er foranlediget af strenge corona-restriktioner i området.

Det beretter det amerikanske medie Bloomberg.

I videoer, der er blevet optaget af øjenvidner, kan man se ansatte på Foxconns fabrik, der forlader deres sovesale og skubber sig forbi sikkerhedsvagterne, der er i klart undertal.

I et andet klip, ser man en gruppe, der er iklædt hvide beskyttelsesdragter og bevæbnet med kæppe, som de slår en mand i jorden med, mens andre forsøger at forcere barrikaderne på stedet.

Sammenstødene brød ud i nat grundet en blanding af utilfredshed med, at lønninger ikke er blevet udbetalt samt frygt for et corona-udbrud på fabrikken, fortæller et øjenvidne ifølge Bloomberg.

Der er meldinger om flere sårede medarbejdere som resultat af sammenstødene. Kinesisk sikkerhedspoliti er nu ankommet til stedet og har genoprettet roen, forlyder det.

Foxconn, der beskæftiger cirka 200.000 mennesker, er Apples største iPhone-producent og står for produktionen a omkring 70 procent af alle iPhone-forsendelser på verdensplan.

Det er kun få dage siden, at virksomheden meldte, at man havde ansat 100.000 nye ansatte på iPhone-fabrikken, efter en corona-lockdown i oktober, der betød, at ansatte bogstavelig talt flygtede fra fabrikken grundet udbruddet og utilstrækkelige madrationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere