Artikel top billede

Voldelige sammenstød ved Kinas største iPhone-fabrik

Der florerer lige nu voldsomme videoer og billeder, hvor mænd bevæbnet med kæppe smadrer vinduer og overvågningskameraer ved Foxconns største iPhone-fabrik i den kinesiske by Zhengzhou.

Hundredvis af ansatte på den største iPhone-fabrik i Kina er tidligt onsdag morgen stødt sammen med sikkerhedsvagter i forbindelse med en demonstration.

Demonstrationen er foranlediget af strenge corona-restriktioner i området.

Det beretter det amerikanske medie Bloomberg.

I videoer, der er blevet optaget af øjenvidner, kan man se ansatte på Foxconns fabrik, der forlader deres sovesale og skubber sig forbi sikkerhedsvagterne, der er i klart undertal.

I et andet klip, ser man en gruppe, der er iklædt hvide beskyttelsesdragter og bevæbnet med kæppe, som de slår en mand i jorden med, mens andre forsøger at forcere barrikaderne på stedet.

Sammenstødene brød ud i nat grundet en blanding af utilfredshed med, at lønninger ikke er blevet udbetalt samt frygt for et corona-udbrud på fabrikken, fortæller et øjenvidne ifølge Bloomberg.

Der er meldinger om flere sårede medarbejdere som resultat af sammenstødene. Kinesisk sikkerhedspoliti er nu ankommet til stedet og har genoprettet roen, forlyder det.

Foxconn, der beskæftiger cirka 200.000 mennesker, er Apples største iPhone-producent og står for produktionen a omkring 70 procent af alle iPhone-forsendelser på verdensplan.

Det er kun få dage siden, at virksomheden meldte, at man havde ansat 100.000 nye ansatte på iPhone-fabrikken, efter en corona-lockdown i oktober, der betød, at ansatte bogstavelig talt flygtede fra fabrikken grundet udbruddet og utilstrækkelige madrationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere