Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

EU's milliardplan om at kickstarte europæisk chip-produktion skrider frem

EU er undervejs med et storstilet projekt til 43 milliarder euro, der skal sikre kontinentet den nødvendige produktion af mikrochips. Nu er flere detaljer faldet på plads, og planen skrider frem.

Tilbage i februar vedtog EU-kommissionen den såkaldte 'Chips Act', der er et storstilet projekt til 43 milliarder euro, som skal sikre Europas chip-forsyning i fremtiden.

Nu er planen kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed, skriver Bloomberg.

Onsdag blev planen blåstemplet af en række EU-ambassadører, hvortil en række detaljer blev vedtaget.

Blandt andet udvides definitionen nu af, hvornår en chip-fabrik er "den første af sin slags", og hvornår en sådan fabrik kvalificerer sig til at modtage statsstøtte.

Tidligere har en række EU-lande krævet, at der skulle forekomme EU-støtte til dem, der producerer chips målrettet bilindustrien, men det ser ikke ud til at blive tilældet alligevel.

Overordnet set skal planen sørge for bedre adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter, der er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Planen, der blev præsenteret med kommissær Margrethe Vestager i spidsen, har en værdi på 320 milliarder kroner.

EU har et ambitiøst mål om at producere 20 procent af verdens chips i år 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere