Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Brugervenlig boks er meget mere end en radio

Uanset, om du vil lytte til almindelig FM-radio, DAB eller trådløs musik fra din smartphone, lader IRC lyden strømme fra sin umanerligt brugervenlige boks.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lyden, vi fylder vores ører med, kommer i dag fra et væld af forskellige kilder. Radio kan høres via såvel det gamle FM-bånd som det digitale DAB-signal, mens musiksamlingen er spredt mellem streamingtjenester, iPods og andre medier.

Når du åbner låget, strømmer lyden ud af den ekstremt brugervenlige radio.

For at du kan få udbytte af det hele i en travl dagligdag, kræver det en fleksibel højttaler, der gør det nemt at afspille alle kilderne. Det har danske IRC forsøgt at skabe med The Box.

Brugervenligheden i top

Som navnet antyder, er den nye radio designet som en boks. Umiddelbart minder den lidt om en køletaske, og præcis som en sådan kan den da også åbnes foroven. Det er faktisk sådan, man tænder radioen. Utrolig simpelt men også halvgenialt, da den lukkede boks så kan stå diskret i et køkken eller badeværelse uden at forstyrre indretningen eller tage skade af vand, os, snavs eller det, der er værre.

Når låget åbnes, tændes displayet, og lyden fra den sidst valgte kilde strømmer ud af højttaleren. The Box udmærker sig ved sin ultrasimple betjening. Kun fem knapper er der på højttaleren: to volumenknapper og tre navigationsknapper. Du skifter lydkilde med den runde navigationsknap og kanaler med pilene på hver side af den. Det kan næppe gøres mere simpelt.

Ønsker du at lytte til musik fra en iPod, smartphone eller anden type afspiller, er der aux-indgang på bagsiden. Har du en afspiller med Bluetooth – som eksempelvis en smartphone, tablet eller bærbar – er der også mulighed for at tilslutte den trådløst. Klik hen på Bluetooth som din kilde, så dukker The Box op blandt tilgængelige enheder på din afspiller, og du kan koble dig på radioen. Endnu nemmere går det, hvis din smartphone eller tablet har NFC. Så er det blot at røre højttaleren med din enhed for at koble dem sammen.

Indbygget batteri sørger for at højttaleren kan tages med ud i haven, på picnic, eller hvor du ellers kan finde på at slæbe den med. Du får cirka 6 timers spilletid på en opladning, hvilket må siges at være ganske anstændigt.

Mangler noget bund

The Box er som udgangspunkt tænkt som en radio. Det sætter sit præg på lyden. Den opadvendte stereohøjttaler gør sig glimrende, når det gælder taleprogrammer og genrer uden så meget tyngde - eksempelvis jazz og klassisk.

Når der spilles rock, hiphop og r'n'b, savner man noget bund.
IRC har dog gjort det muligt at løse dette ved at koble en anden højttaler i aux-udgangen. Det skal de have ros for. Funktionen er nemlig ganske rar at have, men ses sjældent på radioer som denne. Der er også hovedtelefonudgang, så du kan lytte uden at forstyrre omgivelserne.

 

Kan næppe blive nemmere

Når det kommer til brugervenlighed, er der ikke en finger at sætte på The Box. Uden at åbne manualen tog det os mindre end fem minutter at finde ud af alle funktioner på højttaleren. Og det er bestemt ikke, fordi den er fattig på funktioner. Faktisk er det svært at komme i tanke om noget som helst, man kunne ønske sig ud over det, der allerede er.

Der, hvor det halter lidt, er lyd-kvaliteten. Som radio er den helt igennem godkendt, men som musikhøjttaler findes der bedre alternativer – både når man ser på størrelse og prisklasse.

Ikke desto mindre er det svært ikke at holde af den lille boks. Er man på udkig efter en kompakt og veldesignet radio, der giver nem adgang til de vigtigste lydkilder, bør The Box derfor være blandt topkandidaterne.