Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Google Cardboard

Googles papbrille er den billige vej til Virtual Reality.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virtual reality havde sin første storhedstid i 90’erne, men er i de seneste år genopstået i mere tilgængelig form. Via din smartphone er der adgang til et bredt udvalg af indhold. Det kræver blot, at du har en brille at sætte mobilen i.

Det får du for ganske billige penge med Google Cardboard, som er en gør det selv-brille, du folder af et stykke pap. Det foregår ret nemt. På cirka fem minutter er du klar til at sætte din smartphone i brillen og se virtual reality.

Indholdet får du via apps, der kan hentes til både Android-mobiler og iPhones. Dog er brillen ikke særlig stor, så de fleste smartphones vil stikke en smule ud af siderne. Det er ikke så betryggende, da man føler en vis risiko for, at den glider ud, hvis man bevæger hovedet for voldsomt.

I det hele taget har pap-designet sine svagheder. Det er selvsagt ikke den mest holdbare løsning, og det kantede pap er samtidig rimelig ubekvemt at have på næsen. Kvaliteten af indholdet er helt afhængig af den app, du bruger.

Der findes både almindeligt virtual reality-indhold samt augmented reality, som ved hjælp af mobilens kamera lægger virtuelle lag ovenpå din egen virkelighed. En del er sjovt og spændende, men meget virker mest af alt som demo-materiale, der blot er skabt for at give en fornemmelse af, hvad virtual reality er, men ikke nogen større forståelse for, hvad vi skal bruge det til.