Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

9 kvalitetsting til din kvalitets-pc

Hvis du ofrer pengene for en bærbar computer af høj kvalitet, fortjener den at blive forkælet med markedets bedste ekstraudstyr. Her er grejet, som beskytter og forbedrer din computer.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Computeren skal op på ryggen
Du må absolut have en taske til at beskytte din bærbare kvalitets-pc, hvis du tit har den med på arbejde, studie eller rejse. Denne taske kan også bæres på ryggen, og ud over computer og diverse papirer har den såmænd også plads til en efterårstrøje. Rummer bærbare med en skærmstørrelse op til 15,4”.
Targus Notebook Backpack
Pris: 599 kr.

DT10_kvalitet01

 

Læs også: Stortest: Bærbare pc’er med masser af kubik

2 Få ekstra arbejdstid
Er computeren ved at løbe tør for strøm og ikke i nærheden af en stikkontakt, kan et eksternt batteri som dette med hele 13200 mAh være en mulighed. Det kan give op til et par timers ekstra arbejdstid – og kan også lade din tablet eller smartphone op. Der medfølger adaptere, så strømbanken kan tilsluttes bærbare af langt de fleste fabrikater.
Veho Pebble Pro Portable Charger
Pris: 469 kr.

DT10_kvalitet02

 

Læs også: 7 stærke råd før du køber en kostbar bærbar

3 Tyven giver op
På studier og åbne kontorer er bærbare computere et fristende tilbud for mennesker, der ikke respekterer ejendomsretten. Du kan få tyven til at give op med en simpel mekanisk sikring. Denne wirelås har to nøgler, og hvis du slår wiren rundt om for eksempel et skrivebordsben, kan man ikke bare tage den med under armen.
Kensington ClickSafe + Laptop Lock
Pris: 899 kr.

DT10_kvalitet03

4 Office i skyen
Microsoft Office er næsten lige så vanskeligt at undvære som Windows-styresystemet, og den nyeste Office 365 har den fordel, at du kan arbejde overalt og alligevel lagre dokumenter i skyen. For hvis du er offline, synkroniseres filerne på tværs af dine enheder, ligeså snart du igen har netadgang. Der medfølger 1 TB onlinelagerplads.
Office 365 Personal
Pris: 54,99 kr./md.

DT10_kvalitet04

5 Grafik på farten
Hvis du har behov for at håndtere grafik og billeder på et højere niveau end i de standardprogrammer, der følger med Windows, er Photoshop CC og Lightroom CC oplagte valg. Du kan nøjes med et månedligt abonnement på Adobe Creative Cloud, så du har adgang til programmerne på alle computere, hvor du logger ind. I ”gamle” dage kostede en Photoshop snildt 12.000 kroner, i dag betaler man månedligt et langt mere overskueligt beløb, hvis du binder dig for et år.
Adobe Creative Cloud Photoshop CC/Lightroom CC
Pris fra 77,50 kr./md.

DT10_kvalitet05

6 Understreg din pointe
Bruger du din bærbare computer i arbejdssammenhæng, kan en trådløs præsenta-tionsenhed være en god løsning. Med denne model kan du styre forløbet i dine projektor-præsentationer – trådløst i op til 30 meters afstand – og enheden kan udsende en laserstråle, så du kan pege på tekst og billeder på projektorbilledet.
Logitech Professional Presenter R700
Pris: 679 kr.

DT10_kvalitet06

7 Udskriv her og der
Denne trådløse printer vejer blot 1,6 kilo, udskriver i farver, og så fylder den ikke meget mere end en A4-side. Der er indbygget genopladeligt batteri, så du kan faktisk printe trådløst midt på en mark ude på landet (men tag en paraply med!). Det er en kvalitetsprinter, så helt billig er den ikke.
Epson WorkForce WF-100
Pris: 2300 kr.

DT10_kvalitet07

8 Store musikoplevelser
Computeren er selvfølgelig også til sjov og underholdning. Og den er en fin musikafspiller, især når du kombinerer med gode hovedtelefoner som disse fra Denon af den lukkede type, så du ikke generer sidemanden. Lyden kan overføres trådløst (Bluetooth), og der er op til 20 timer på batteriet. Løber du tør for strøm, kan du selvfølgelig tilslutte hovedtelefonen til computeren med kabel. Der medfølger praktisk etui.
Denon AH-GC20
Pris: 2199 kr

DT10_kvalitet08

9 Når du skal skrive meget
Ved længere skriveopgaver – måske er du i gang med en roman? – foretrækker mange et eksternt tastatur af god kvalitet og en mus. Dette kombisæt tilsluttes trådløst til den bærbare computer. Det har lysende taster, er lydløst og musen fungerer med laserlys, også på glas og andre specielle overflader.
Logitech Wireless Performance Combo MX800
Pris: 1249 kr.

DT10_kvalitet09