Af Peter Hyldahl, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Lydbaren er tung, har et solidt kabinet og kan huse højttalere, der er fysisk større end hos de fleste testdeltagere. Der følger også en subwoofer med, og her er basenheden frontvendt sammen med basrefleksporten, hvilket gør det nemmere at retningsbestemme bassen og få den godt integreret med lydbaren.
Opsætningen er eksemplarisk. Nærmest inden vi opdagede det, tændte lydbaren selv for vores test-tv (der ikke var fra Sony), og en menu fremkom. Her kan du vælge forskellige indstillinger og naturligvis skrue op og ned med dit tv’s fjernbetjening.
Den medfølgende fjernbetjening er dog rar at have. Her har du indstillinger, så du kan styre en Blu-ray-afspiller med mere. Men også en knap lige ved siden af volumenknappen, så du hurtigt kan skrue op og ned for volumen fra subwooferen. Det er en god, lavpraktisk feature, der er ekstrem rar i situationer, hvor noget af musikken eller tv-lyden har masser af power og bas, mens andre passager kan tåle et lille boost. Tv-lyden fra for eksempel film, nyheder og fodboldtransmissioner håndterer Sonys lydchip ganske godt. De forskellige lyd-modes matcher fint de forskellige input, og er du til stor arenalyd – for eksempel fra en fodboldkamp – er Sony-systemet klart bedst i denne test.
Trådløs streaming sker via Bluetooth eller Wi-Fi, og der er endda en ethernet-port. Som musikformidler leverer dette Sony-tilbud et stort solidt lydbillede, der er yderst homogent. Det er kun overgået af Harman/Kardon i denne test. Til gengæld har Sony en lidt bedre surround-virkning end topkonkurrenten.
Sony HT-NT3 er det oplagte valg, hvis du prioriterer nem integration mellem tv og lydbar – også når enhederne er af forskellige mærker. Læg dertil en lydkvalitet, der er testens næstbedste, og vi må give systemet en klar anbefaling!