Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TP-Link Archer C2600

TP-Link Archer C2600 er en meget vellykket router, som det tydeligt vil fremstå af testen her. Inden vi går i gang med at beskrive routeren, vil en kort præsentation af testen være på sin plads.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

TP-Link Archer C2600 er en meget vellykket router, som det tydeligt vil fremstå af testen her. Inden vi går i gang med at beskrive routeren, vil en kort præsentation af testen være på sin plads.
Vi har testet routerne med en bærbar tilsluttet til testrouteren via et ethernetkabel. Vi har så tilsluttet en D-Link DWA-192 ac1900 Wi-Fi-adapter til en anden bærbar og målt 2,4 GHz og 5 GHz forbindelserne tre forskellige steder. Vi har målt hastighed via tcp-protokollen, og hvor meget jitter (forsinkelse), samt eventuelle tabte pakker, der forekommer ved udp-protokollen, som anvendes til streaming. Vi har også brugt en ekstra 5 GHz Wi-Fi-adapter for at teste, hvorvidt streaming af en udsendelse påvirkede routerens forbindelseshastighed på 5 GHz frekvensbåndet.

Vi har testet i et kontormiljø med DEKO-vægge, hvor position 1 er skråt overfor routeren i et rum, position 2 ligger på den anden side af gangen, hvor den direkte vej mellem router og Wi-Fi-adapter afskærmes af en trappeopgang i beton. Position 3 ligger nogle meter nede ad gangen i et åbent kontormiljø med skranke.

For at komme tilbage til TP-Link Archer C2600 så er det en af to routere her i testen, der understøtter MU-MIMO, det er en smart teknologi, der dog kræver, at klienterne også understøtter MU-MIMO. Der er bærbare og smartphones, der gør dette, som er ved at blive lanceret, mens dette skrives. Spørgsmålet er bare, hvor hurtigt udbredelsen af understøttede enheder kommer til at ske.

Men selv uden mulighed for at teste med MU-MIMO er der ingen tvivl om, at Acher C2600 er en yderst vellykket router. Routeren fylder en del, men den virker alligevel ikke klodset eller påtrængende slet ikke her i feltet.

Routeren er også testens ubestridte vinder, når vi kigger på de trådløse hastigheder, man kan opnå. Routeren har ganske vist ikke ubestridt de bedste hastigheder over 5 GHz frekvensbåndet, her spiller Linksys WRT1900ACS den et puds over de kortere afstande.

Veldesignet og forholdsvis diskret udseende router til hjemmet. Den understøtter MU-MIMO, men selv uden er der tale om en meget hurtig router, der holder et højt bundniveau. Veldesignet og forholdsvis diskret udseende router til hjemmet. Den understøtter MU-MIMO, men selv uden er der tale om en meget hurtig router, der holder et højt bundniveau.

Den tager dog testen tilbage i position 3, der ligger adskillige meter væk ud til den åbne gang. Her er Archer C2600 bedst af alle, og hastigheden er i det hele taget rigtig høj over hele linjen. Skal der lidt vemod i koppen, så er det den router i testen, der står for de dårligste jitterværdier. Det  er dog ingen katastrofe, vi havde blot håbet på lidt lavere værdier.

Routeren vinder den samlede hastighedsbedømmelse, fordi den har det suverænt bedste 2,4 GHz frekvensbånd at byde på. Den holder forspringet over alle afstande, og den sætter især trumf på i position 3 over afstand, hvor den er dobbelt så hurtig som de andre tre deltagere.

Routeren mangler heller ikke features i forhold til de andre routere i testen, her er gæsteadgang, forældrekontrol og hvad man ellers måtte ønske.

Den medfølgende app, der så lovende ud i præsentationen, fik vi desværre ikke til at virke.

Brugergrænsefladen er et  stort plus, og TP-Link har skabt overskuelige fint illustrerede menuer med god hjælpefunktion.