Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gør din smartphone til et vellydende hi-fi-system

Beyerdynamic Impacto universal hi-res DAC løfter lydkvaliteten fra din smartphone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den ultrakompakte DAC med hovedtelefonforstærker forbindes til din Android- eller Apple-mobil via USB eller Lightning-stik og leverer audiophil lyd, når den benyttes sammen med en af de de tre high-end hovedtelefoner fra beyerdynamic: Amiron home, T 1 (2. generation) eller den tilsvarende bærbare variant, T 5 p (2. generation). Impacto universal kan også benyttes sammen med notebook/computer, og hertil leveres kabel med stort USB-stik (Type A og Type C).

High-end DAC i hovedtelefonkablet

Med sine blot 12 gram er DAC'en næsten ikke mærkbar for brugeren - og så er den ydermere indbygget diskret i selve hovedtelefonkablet. beyerdynamic har designet Impacto universal uden brug af skruer. Kabinettet er i stedet svejset sammen. De små lysende knapper er overtrukket med et blødt materiale, der er behageligt at røre ved og forhindrer snavs i at trænge ind i kabinettet.

Et specielt kabelmateriale gør ledningerne særligt fleksible og smidige. Materialet har beyerdynamic udviklet specielt til Impacto, fordi de kabler, der normalt anvendes til USB-enheder, er for stive og ikke modstandsdygtige nok til konstant brug.

Skabt til iPhone og Android

Impacto universal har Apple-certificering, så iPhone- og iPad-brugere kan oprette forbindelse direkte til deres iOS-enheder og nyde musik i hidtil uhørt kvalitet. Impacto leveres med strømforsyningsbatteri. der monteres magnetisk bag på det 7 millimeter tynde DAC-kabinet.

Til Android smartphones er batteriet ikke nødvendigt, da strømforsyningen her sker via det medfølgende micro USB eller USB-C kabel (USB On-The-Go).

Hi-res afspilning

Med Sabre32 Mobile Reference DACTM dekrypterer DAC´en hi-res lydsignaler i en opløsning på op til 32 bit / 384 kHz. Den mobile DAC understøtter endvidere DSD-signaler (Direct Stream Digital) på 2,8 og 5,6 megahertz. DAC'en bruger LED som kontrolfunktion. Når den lyser, sender afspilleren hi-res lydinformation til DAC´en. Brugeren kan således afspille musik fra sin foretrukne hi-res musik app.

Lydkvaliteten afhænger altså ikke af afspilningsenheden, fordi DAC´en konverterer hi-res musikken til analogt format og forstærker det - med en præcision, der udnytter det fulde potentiale i de anvendte hovedtelefoner. Den højtydende hovedtelefonforstærker kan forsyne selv 600 ohm konvertere, som i beyerdynamic T 1 hovedtelefoner, uden begrænsning.

Med andre ord, alt hvad der er nødvendigt, for at nyde musik i højeste kvalitet, er en smartphone, en high-end hovedtelefon fra beyerdynamic og en Impacto universal DAC.

beyerdynamic Impacto universal SPECIFIKATIONER:

High-end DAC & hovedtelefonforstærker i én enhed
Får det optimale ud af digitale lydfiler: max. sample rate 384 kHz / 32 Bit, DSD 5.6 MHz frequency range 4 – 52,000 Hz
Indbygget ESS SABRE9018Q2C SABRE32 Reference DACTM for bedst mulige performance
Kompatibel med beyerdynamic high-end hovedtelefoner: T 1 (2. generation), T 5 p (2. generation) og Amiron home
Fleksibel brug med Apple og Android (USB OTG) enheder samt PC´er og notebooks
Dimensioner
63 x 32 x 7 mm
65 x 35 x 16 mm inkl. batterienhed

beyerdynamic Impacto universal fås til vejledende udsalgspris kr. 2.899,- og er i butikkerne nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere