Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sony Xperia XZ1: Smartphone uden nonsens

Xperia XZ1 er en gennemsolid smartphone, der leverer testens bedste lyd.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det firkantede, let kantede design med en forholdsvis stor kant i top og bund er lidt ”old school”, men Sony-mobilens finish i lækkert metal sender et signal om, at vi her er i den klart bedre ende af smartphone-markedet. Således er det også klart med det samme, at selvom Xperia XZ1 har testens mindste skærm på 5,2” og ”blot” full HD-opløsning, så er skærmen af høj kaliber. Den står med lækker dybde og nuancering, uanset, om du ser film eller bruger apps.

Som forventet i en telefon i denne klasse reagerer den kvikt på alle input og starter apps og afvikler disse glidende. Kameraet er af høj kvalitet, og skarpheden i billeder og især film er på niveau med de bedste smartphones i denne test. Sonys deltager håndterer blandt andet billeder i super slowmotion med hele 960 billeder i sekundet!

Læg dertil, at du kan arbejde med 3D-billeder – tag et billede af et ansigt, og scan det ind i telefonen, så kan du lave en 3D-figur. Denne feature er unik og nok lidt overflødig, men ret sjov at lege med.

Nu der er tale om Sony, kan den selvfølgelig håndtere, at du spiller PS4-spil remote, hvis du har en konsol derhjemme. Og man mærker, at Sony har årtiers erfaring med hi-fi, for lyden er meget dynamisk og detaljeret. Sony leverer testens bedste lydoplevelse via hovedtelefoner. Så er du til spil og musiklytning, er Xperia XZ1 bestemt en smartphone du bør overveje.

Det er dog ikke så meget de få enkeltfordele, der gør Sony interessant. Det er kombinationen af muligheder pakket ind i et fint og underspillet design, der samtidig tilbyder Gorilla Glass, fingersensor og vandafvisning.