Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Smartphones mister terræn til virtuelle assistenter

Forbrugere, der har en virtuel assistent som fx Amazons Alexa, bruger deres smartphones mindre fx til online shopping, konkluderer rapport fra Accenture.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virtuelle assistenter som Amazons Alexa eller Samsungs Bixby er måske ikke så udbredte i Danmark endnu, men det bliver de, hvis man ser på udviklingen i udlandet. Og når det tog for alvor får fart, så bliver anvendelsen af smartphones væsentlig mindre.

En undersøgelse blandt 21.000 forbrugere på verdensplan viser nemlig, at 58 pct. af de forbrugere, der ejer en virtuel assistent, bruger deres smartphone i mindre grad til online shopping og niveauet er cirka det samme, når det kommer til generel informationssøgning (56 pct.).

”Virtuelle assistenter udfordrer allerede nu smartphones i de markeder, hvor de er mest udbredte. Den udvikling kommer vi uden tvivl til at se i Danmark også inden for en meget kort tidsramme. De virtuelle assistenter er billige, brugervenlige, og de leverer praktiske og brugbare fordele i hjemmet med det samme, de tages i brug. Og så er de den hurtigst voksende tendens inden for tech netop nu,” siger Kim Bech, Managing Director Digital, fra Accenture Danmark.

Virtuelle assistenter buldrer frem

Rapporten viser samtidig, at antallet af personer, der ejer en virtuel assistent kommer til at fordobles i 2018 med Indien på førstepladsen (39 pct. af respondenterne i undersøgelsen kommer til at eje en), efterfulgt af USA (37 pct.), Brasilien (34 pct.), Kina (33 pct.), Tyskland (26 pct.) og England (24 pct.).

Og interessen for de virtuelle assistenter er allerede markant med 63 pct. af deltagerne i undersøgelsen, der enten allerede har en virtuel assistent eller er interesserede i at få erhverve sig en. Ud af de personer, der allerede ejer en virtuel assistent, er næsten alle (94 pct.) tilfredse eller meget tilfredse med den.

”Det bliver interessant at følge udviklingen i Danmark for de virtuelle assistenter. Lige nu er det mestendels first movers, der ejer en, men det kommer hurtigt til at ændre sig. Og når det sker, så har vi en ny virkelighed i forhold til markedsføring mod forbrugerne, fordi adfærden omkring informationssøgning er anderledes end på fx smartphonen – vi gennemgår ikke så mange resultater fx Det bør forbrugerrettede virksomheder allerede nu forberede sig grundigt på,” forklarer Kim Bech, Managing Director Digital, fra Accenture Danmark.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps Softwareudviklere

Netcompany A/S

IT Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data engineer til cloud-baseret dataplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere