Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus VivoBook Flip 14 TP401CA: Luksusbærbar i budgetklassen

Vivobook Flip rykker standarden for, hvor meget kvalitet du kan få i en bærbar til under seks tusinde kroner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvad skal man egentlig give for at få en bærbar, der leverer solid kvalitet over hele linjen – på såvel design som ydelse og features? Asus giver et godt argument for, at du kan nøjes med mindre end seks tusinde kroner.

Kvalitetsdesign

Den nye Vivobook Flip har en markant højere kvalitetsfornemmelse, end vi har lært at forvente af bærbare i denne prisklasse. Den er skabt i massiv aluminium og føles helt igennem robust.

Det er hverken verdens letteste eller tyndeste, men ikke desto mindre en fiks lille sag, taget den relativt store 14”-skærm i betragtning.

Asus praler med, at den såkaldte NanoEdge-skærm er klemt ned i en 13”-ramme. Den slags skal tages med et gran salt, men pladsen er ikke desto mindre godt udnyttet.

Det samme kan for så vidt siges, når det gælder tastaturet. Her får du fuldstørrelse taster med godt mellemrum og behagelig dybde, så det er rart at skrive på. Touchpaden er standardstørrelse og giver en god stabil fornemmelse.

Den touchfølsomme skærm er skabt, så du kan flippe den 360 grader bagover. På den måde er det muligt at bruge computeren som en tablet.

Flot farvegengivelse

Lysstyrke og betragtningsvinkler kunne være bedre, og der er lovlig meget genskin, men skærmen har en imponerede klarhed og farvegengivelse. For en bærbar i denne prisklasse er det et virkelig flot billede, du får.

De indbyggede SonicMaster-højttalere er heller ikke de værste, vi har hørt i en bærbar computer, men har du et sæt eksterne ved hånden, så tøv ikke med at bruge dem i stedet.

Kræfter til det basale

Vivobook Flip fås i forskellige konfigurationer. Vi testede den mest skrabede med Core m3-processor og 4 GB ram. Det levner ikke meget kraftoverskud til andet end de mest basale opgaver, som kontorarbejde, internet-surf og lettere underholdning. Men det kan måske også være fuldt tilstrækkeligt.

Er det lige præcis det, du vil bruge den til, er der sådan set ikke grund til at overveje stærkere konfigurationer. Men overvej at bruge ekstra penge på maskinkræfter, hvis du vil spille, arbejde med videoredigering eller gøre andre ting, der kræver lidt ekstra maskinkraft.

Batterilevetiden er ikke dens stærkeste side, men du skal nok komme igennem en almindelig arbejdsdag på en opladning.

Alsidige forbindelser

MicroHDMI og indgang til SD-kort er ikke noget, man kan tage for givet i en bærbar nu til dags, og Asus skal desuden have point for at forsyne Vivobook Flip med en USB C-port. Det er dog lidt ærgerligt, at den ikke kan bruges til at oplade maskinen. En microUSB-port får du også, men det havde nu været bedre med en fuld størrelse USB-port.

Bundsolid bærbar

Det er ikke verdens letteste eller tyndeste maskine, men er du på udkig efter en bundsolid bærbar til dagligdagens gøremål, vil det være svært at finde bedre alternativer til prisen.

I design, skærmkvalitet og features nærmer Vivobook Flip sig noget man forventer at finde i luksusklassen. Ikke i en bærbar til under seks tusinde kroner. Du får således rigtig meget for pengene.