Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Plantronics Rig 500 Pro: Forrygende lyd i prisvenligt gamingheadset

Plantronics Rig 500 Pro har imponerende lyd og alt, hvad gameren kræver af et headset.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har tidligere skrevet ret positivt om Plantronics trådløse Rig 800 headset. Nu er producenten så klar med nye headset lidt længere nede af prisskalaen, men dog alligevel med flere ting til fælles, når det gælder såvel design som features.

Så vi var spændte på at se, om Rig 500 Pro kunne begejstre ligeså meget.

Guld på toppen

Headsettet fås i to versioner. Et rettet mod pc med en volumenknap til Windows-computere på ledningen. Det andet rettet mod konsoller med en volumenkontrol til PlayStation 4 eller Xbox One oven på stikket, så du kan styre lyden, når du har sat den i din trådløse controller.

Vi tog udgangspunkt i den første model. Den deler grundlæggende set design med de andre headsets i serien, men skiller sig dog alligevel lidt ud med sin hovedbøjle i mat guldfarvet metal. Det giver den sit helt eget præg og gør samtidig, at headsettet kan holde til en del.

Høj komfort

Under hovedbøjlen er et blødt bånd, der lægger sig let på dit hoved. I kombination med de behagelige ørepuder med stof på indersiden og kunstlæder på ydersiden, giver det en enestående komfort. Det er nemt at tilpasse størrelsen ved at tage ørekopperne af og sætte dem i de rette huller. Dette system giver også mulighed for, at man let kan skifte hovedbøjlen til en helt anden, hvis den går i stykker eller man ønsker et andet look. Der findes flere forskellige i Plantronics’ sortiment.

Der er tale om et almindeligt kablet headset med en flad ledning, der ikke så let vikler sig. Volumenkontrollen på ledningen har en slider til at skrue op og ned for lyden. Den er meget plastikagtig, men ikke desto mindre velfungerende.

Imponerende lyd

Plantronics har forsynet headsettet med store 50 mm drivere, og designet ørekopperne med et særligt exoskelet, som sikrer et minimum af resonans og vibrationer.

Resultatet er en kraftfuld lyd med masser af detaljer. Uanset om du gamer, ser film eller lytter til musik, får du en fremragende oplevelse. Vi er oppe i en lydkvalitet, som normalt hører sig højere prisklasser til. Selv hvis du ikke gamer, er det værd at overveje Rig 500 Pro blot som almindeligt musikheadset.

Gameren får dog den ekstra bonus, at headsettet understøtter Dolby Atmos til hovedtelefoner. I pakken medfølger en kode, så du uden omkostninger kan aktivere Atmos på din pc. Det giver en enestående rumlig fornemmelse, hvor du helt nøjagtig kan høre, om lydene kommer oppefra, nedefra, fra siden eller bagfra. Spilleoplevelsen får bogstaveligt talt en ekstra dimension.

Tydelig tale

At kunne kommunikere med hinanden er en essentiel del af mange nyere spil, og det er selvfølgelig også tænkt ind i Rig 500 Pro.

Der medfølger en mikrofon, som sættes i, når du skal bruge den og tages af igen, når du bare vil bruge headsettet til at lytte til musik eller se film. Når den er sat i, kan du flippe ned for at aktivere den og flippe den op for at deaktivere den.

Mikrofonen er designet, så den fokuserer på lyden fra din mund og så vidt muligt lukker al anden lyd ude. Det kan være en fordel, hvis du sidder i et rum med andre, der gamer, og det fungerer faktisk rigtig fint. Lyden går klart igennem hos modtageren.

Meget for pengene

Det er svært rigtig at komme efter noget på Rig 500 Pro. Til prisen leverer det langt mere, end man kan forvente.

Designet er veludført og komfortabelt, lyden er imponerende god, og når det gælder funktioner, er der, hvad der skal være. De færreste gamere vil mangle noget.

Er du på udkig efter et godt kablet gamingheadset vil Rig 500 Pro være et særdeles glimrende bud.