Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens elektriske iD.4 er kåret som verdens bedste bil

Den 100 % elektriske ID.4 vandt over et stærkt felt af konkurrenter til den internationale World Car of the Year-kåring. World Car of the Year-titlen uddeles af mere end 90 internationale journalister fra 24 lande, der stemmer om de bedste innovationer på verdensmarkedet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Vi er særdeles stolte over, at vores ID.4 er kåret til World Car of the Year 2021”, udtaler Ralf Brandstättter, CEO for Volkswagen personbiler. ”Det er ikke kun fordi, at det er en af de vigtigste bilkåringer i verden, men også fordi juryen honorerede et godt koncept og et godt hold. ID.4 er den første ID.-model, der markedsføres både i Europa, Kina og USA, og den skal føre vores elektriske offensiv ud i verden. En overbevisende bil, en god idé og World Car of the Year-titlen? Det går ganske godt for os!.”

Betingelsen, for at en bil kan deltage i World Car of the Year-kåringen, er, at den skal være produceret i mindst 10.000 eksemplarer om året og være introduceret på mindst to kontinenter.

”World Car of the Year-titlen markerer en stor succes for hele vores ID. Team,”, udtaler Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for teknisk udvikling. ”Det er lykkedes os at udvikle en bil, der er starten på et skifte til e-mobilitet i verdens vigtigste segment – klassen for kompakte SUV’er – og kombinerer dette med glimrende egenskaber som hverdagsbil. Med ID.4, ID.3 og de kommende ID.-modeller gør vi banebrydende e-mobilitet tilgængeligt for flere mennesker.”

Innovativ teknologi

Juryen lovpriste bilens nulemissionskørsel og de mange innovative detaljer ved ID.4. Det gælder head-up-displayet med augmented-reality-display, der er standard på udvalgte udstyrsversioner.

Det projicerer kørselsinformationer såsom vejvisende pile fra navigationsanlæggets rutevisning op på frontruden. Føreren af bilen ser denne information som et tredimensionelt billede, der er forskudt, så det ser ud som om, at det er 3 til 10 meter ude foran bilen. Det betyder, at skærmens display er perfekt integreret i den rigtige verden udenfor bilen. Når den adaptive fartpilot eller Travel Assist er aktiveret, vil bilen foran ID.4 ved en vis hastighed være markeret med lysende streg i head-up-displayet, hvilket gør det nemmere at holde den korrekte sikkerhedsafstand til den forankørende bil.

Opdateringer i luften

ID.4 kan løbende modtage opdateringer og nye funktioner over-the-air. Volkswagen er det første volumenmærke, der kan tilbyde det i dette volumensegment begyndende fra denne sommer. På den måde er bilen altid up-to-date, og det er samtidig også et vigtigt led i udviklingen af nye forretningsmodeller indenfor digitale services.

Volkswagen har en god "trackrecord" ved World Car of the Year, hvor Golf VI vandt i 2009, Polo i 2010, up! i 2011, Golf VII i 2013.

Producenten forventer at levere cirka 150.000 styk ID.4 i år, og den spiller en vigtig rolle i den elektriske offensiv, der er et kerneelement i Volkswagens ACCELERATE-strategi. Det er planen at introducere mindst en elbil om året, og senere i år introduceres den sportslige ID.4 GTX og ID.5.

På grund af COVID 19-pandemien foregik World Car of the Year digitalt i år. Den kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=SUPt-aqGryA
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere