Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tag på ekspedition i havets dyb med ny undervandsdrone

Denne undervandsdrone kan købes af almindelige forbrugere – og udstyres med både grab og kamera.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Har du drømt om ekspeditioner i havet. Nu kan du realisere drømmen helt uden at blive våd og med begge ben på fast grund. Denne undervandsdrone, Gladius Mini S, er nemlig rettet mod ganske almindelige forbrugere, som vil opleve fotografering, udforskning, inspektion eller lignende under havets overflade.

Dronen har en tophastighed på knap 4 knob (7 km/t), en maksimal dykkedybde på 100 meter og en maksimal horisontal arbejdsradius på 200 meter. Den kan bruges til underholdning, men også en bred vifte af specifikke opgaver.

Undervandsdronen har producenten Chasings patenterede teknologi til effektivt at reducere risikoen for, at motoren sætter sig fast i for eksempel sand, så dronen kan bruges sikkert under selv vanskelige undervandsforhold, forklarer leverandøren.

Foto og indsamling

Sammenlignet med den foregående model understøtter Gladius Mini S montering af mere tilbehør som for eksempel Grabber Claw, GoPro-kamera osv. Det giver mulighed for at montere tilbehør som en robotklo til at samle genstande op eller indsamle prøver af materialer under vand. Dronen kan også udstyres med et bevægelseskamera til at tage undervandsbilleder i flere positioner på samme tid, hvilket gør den endnu mere nyttig.

Batteriet er desuden opgraderet, så batterilevetiden er øget med 70 procent. Dronen har en driftstid på 4 timer, og opladningstiden er 3,5 timer.

Undervandsdrone. Den nye undervandsdrone kan styres med en medfølgende fjernbetjening og for eksempel en mobiltelefon.

Gladius Mini S har et indbygget kamera på 12 MP i 4K/1080p og EIS-billedstabilisering til at dokumentere livet under vandoverfladen. Billederne kan gemmes på et microSD-kort på 64 GB.

To kraftige LED-lamper giver en skarp billedkvalitet selv under meget dårlige lysforhold, lover producenten. Lamperne har en total effekt på 2400 lumen.

To versioner i juni

Fjernbetjeningen og mobiltelefonen eller computeren tilsluttes direkte med kabel. Dronen understøtter live-broadcasting, deling på sociale medier, time-lapse-fotografi, slowmotion, hurtig redigering af de optagede billeder og videoer, og den har HDMI-udgang.

Kabinettet er i en aluminiumslegering, og dronens samlede vægt er i underkanten af 3 kilo.

Dronen findes i to versioner (kabellængde), og den fås fra juni. Gladius Mini S 100 M koster 13.290 kroner, mens prisen for Gladius Mini S 200 M er 13.990 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere