Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt løbehjul fra Voi reducerer CO2-udslip med 50 procent

Som den første virksomhed i Danmark har Voi fået godkendt et løbehjul med udskiftelige batterier af Færdselstyrelsen. Voiager 3x reducerer CO2-udslippet i København med mere end 50 procent, bl.a. fordi batterierne udskiftes ved hjælp af ladcykler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danmarks mest populære udbyder af el-løbehjul vil i løbet af de kommende måneder udskifte hele flåden i København med Voiager 3x - et el-løbehjul, der ifølge udbyderen skal markere et kvantespring i sikkerhed, kørekomfort og bæredygtighed.

Voiager 3x har en ny forbedret affjedring, forbedrede bremser, en forbedret brugerflade og ikke mindst markant lavere udledning af CO2. Dette er dokumenteret i en rapport udarbejdet af Ernest & Young. Tilsammen gør det Voiager 3x til det mest bæredygtige og avancerede dele-løbehjul til dato.

Voiager 3x. Voiager 3x.

Tilsammen medfører introduktionen af udskiftelige batterier og Voi Cargo Bikes, at Voiager 3x har et betydeligt lavere CO2-aftryk end andre el-løbehjul. Men det er også værd at bemærke, at batterierne har større kapacitet end tidligere, hvilket betyder, at de kan køre længere, inden de skal lades op. Dertil kommer, at levetiden for Voiager 3x er minimum 24 måneder - en klar forbedring i forhold til eksisterende dele-løbehjul.

Godkendt af Færdselsstyrelsen

Voi har været klar til at introducere Voiager 3x i noget tid, men har afventet en godkendelse fra Færdselsstyrelsen. Godkendelse var nødvendig, da de ekstra store batterier, forbedrede bremser og effektiv affjedring betød, at Voiager 3x var tungere end tidligere modeller. Derfor krævede løbehjulene en ekstraordinær dispensation hos Færdselsstyrelsen. På grund af de mange fordele ved Voiager 3X er den nu officielt på plads.

Udskiftelige batterier og ladcykler

Forskellen mellem Voiager 3x og andre el-løbehjul i København er, at man kan udskifte batteriet på gaden. Derfor præsenterer Voi sammen med Voiager 3x de nye Voi Cargo Bikes. Det er elektriske ladcykler, som kan transportere batterierne derhen, hvor el-løbehjulene befinder sig, og udskifte dem. Det betyder, at det er slut med at køre rundt i varevogne og hente el-løbehjulene ind til opladning om natten. I stedet kan batteriet udskiftes der, hvor el-løbehjulet befinder sig.

Batterierne til de nye løbehjul bliver kørt rundt i ladcykler, så der ikke udledes CO2 i driften. Batterierne til de nye løbehjul bliver kørt rundt i ladcykler, så der ikke udledes CO2 i driften.

Voiager 3x er allerede på gaden, og i løbet af de kommende uger, vil de mere end 2500 el-løbehjul i København blive udskiftet med Voiager 3x. København bliver dermed en af de byer i Europa, hvor Voi fremover vil have den mest avancerede flåde af el-løbehjul.

Læs vores test af el-løbehjulstjenester herunder:

https://www.altomdata.dk/el-loebehjulstjenester-stortest-pas-paa-hvilket-loebehjul-du-tager/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere