Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark har verdens dyreste forretningsrejser - onlinemøder giver kæmpe besparelser

I en ny undersøgelse fra it-virksomheden Cisco fremgår det, at Danmark har verdens dyreste forretningsrejser. En forøgelse af rejsefrie møder på blot 15-30 procent kan give besparelser på et tocifret milliardbeløb, og derfor er rejsefrie møder et oplagt sted at starte, når virksomheder skal ud af krisen. Men ikke alle danske medarbejdere er positive over for flere rejsefrie møder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Forretningsrejsende kan være en dyr fornøjelse for virksomheder - især hvis de rejser med dansk pas. Danmark er nemlig det land i verden, der har de dyreste forretningsrejser. Det viser en ny rapport fra it-virksomheden Cisco.

Her fremgår det, at de årlige udgifter for danske forretningsrejser løber op i 19.000 kr. per medarbejder. Det er markant mere end nummer to på listen, Sverige, der kun bruger 15.500 kr. per medarbejder.

 

Undersøgelsens resultater af verdens landes omkostninger i forbindelse med forretningsrejser er indsamlet før coronakrisen - altså før den globale pandemi satte en kæp i hjulet på dansk erhvervsliv. Ifølge Cisco er ikke-nødvendige forretningsrejser et oplagt sted at starte for virksomheder, der er økonomisk ramt af coronakrisen.

"Hvis vi ser på vores svenske naboer, så vil de med en stigning i antallet af rejsefrie møder på 15-30 pct. opnå besparelser på ca. 14-28 mia. kr. Så det er ikke småpenge, der er tale om. Og det er klart, at vi som landet med de dyreste forretningsrejser også ville kunne opnå en besparelse, der kan være med til at hjælpe os godt ud af krisen," siger Christian Raahave, Collaboration Specialist i Cisco. Han tilføjer:

"Det betyder ikke, at vi skal vinke farvel til de fysiske møder. Det er i mange tilfælde stadig vigtigt at mødes ansigt til ansigt, men det med ikke at tage på ikke-nødvendige rejser, som vi har hørt meget om under coronakrisen, vil nok fortsætte".

I tråd med regeringens klimaplan

I sidste uge fremlagde regeringen første del af en samlet klimaplan, der skal rykke Danmark tættere på målet om en reduktion i CO2-udslippet med 70 pct. i år 2030. Blandt forslagene var bl.a. to energiøer, flere penge til biogas og grøn energi, bedre affaldssortering og færre olie- og gasfyr.

Ifølge Christian Raahave vil rejsefrie møder være med til at understøtte regeringens klimamål og være noget, der vil fylde mere og mere i virksomheders klimapolitik:

"Rejsefrie møder er et klima- og miljøvenligt valg, der mindsker CO2-aftrykket gevaldigt. Hvis vi igen kigger på Sverige, så vil de med en stigning i rejsefrie møder på 15-30 pct. opnå en CO2-reduktion på op til 550.000 ton. Det svarer ca. til 200.000 flyrejser til Thailand og tilbage."

Ikke er alle er vilde med videomøder

Selvom der er mange gevinster ved rejsefrie møder, så er ikke alle medarbejdere lige positive over for at skulle bruge fx virtuelle møder eller konferencekald.

https://www.altomdata.dk/her-er-de-mest-populaere-videomoedeloesninger/

I undersøgelsen fremgår det, at 75 pct. af de danske medarbejdere har en positiv holdning til rejsefrie møder, hvilket er det laveste tal, hvis vi sammenligner med vores nordiske naboer. I Finland har 88 pct. en positiv holdning til rejsefrie møder, mens tallet er 89 pct. i Sverige og hele 94 pct. i Norge.

Derudover svarer kun 34 pct. af danskerne, at de tror på flere rejsefrie møder fremover, hvilket hos nordmændene er 60 pct.

"Udover at Danmark historisk set har været vant til at rejse meget i forbindelse med forretninger i udlandet, så har vi også en infrastruktur, der gør det let at komme fra A til B, uanset hvor i landet man er. Det er meget anderledes end i fx Norge, hvor det geografiske område er større."
Flere end 130 mio. mennesker verden over bruger Ciscos samarbejdsværktøj WebEx hver måned, og endnu flere virksomheder har brugt tjenesten under coronakrisen. I april måned alene var flere end 500 mio. mødedeltagere på platformen, der drev over 25 mia. mødeminutter.

Om undersøgelsen

Rapporten 'Rejsefrie møder' undersøger fysisk og virtuel mødekultur i nordiske virksomheder. Læs rapporten her.

https://www.altomdata.dk/guide-videokonference-paa-den-nemme-og-billige-maade/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere