Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tesla slået af pinden: Her er årets mest solgte elbil i Europa

Renault Zoe indtager førstepladsen som bedst sælgende elbil i Europa. Og herhjemme fortsætter den kompakte elbil succesen. Med over 100 nye kunder i september, er det rekord for 2020.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis der var et quizspørgsmål i Bezzerwisser, der lød: Hvilken bil er den bedst sælgende elbil i Europa i 2020? Så er det nok sandsynligt, at langt de fleste ville svare Tesla 3. I så fald ville svaret være forkert. Den bedst sælgende elbil i Europa er nemlig Renault Zoe.

Også herhjemme er Zoe en succes, der bare synes at udvikle sig mere og mere. Siden introduktionen på det danske marked er der solgt over 3000 styks – og alene i september er der indtil nu skrevet under på mere end 100 nye ordrer – rekord for 2020.

Appellerer bredt

”Succesen skyldes flere ting. For det første får man for blot 209.900 kroner en elbil med en rækkevidde på 393 kilometer, men det er langtfra hele forklaringen”, siger direktør i Renault Danmark Yana Minenko og fortsætter: ”Zoe appellerer bredt. Halvdelen af kunderne i september var private kunder, der enten købte eller leasede, mens den anden halvdel f.eks. er kommuner eller delebilsordninger, så det er en bil til mange forskellige opgaver”.

Siden introduktionen af første generation Zoe tilbage i 2010, er der solgt mere end 226.000 Renault Zoe i Europa, og kigger man alene på markedsandelen til og med juli måned er den på ikke mindre end 16.6%. Nærmeste forfølger er Tesla 3, med 12,2 %, og der er langt til tredje pladsen.

Bag tallet gemmer der sig en vækst på 143 % i forhold til året før, hvilket skyldes introduktionen af den helt nye Renault Zoe med et skarpere design, mere eksklusivt interiør og ikke mindst et langt større batteri.

Du kan læse vores test af den nye Renault Zoe herunder:

https://www.altomdata.dk/renault-zoe-test-langtraekkende-mini-med-en-snert-af-luksus/

Vind i sejlene for Renaults elbiler

Også Kangoo ZE kan smykke sig med titlen som europamester. Med en markedsandel på ikke færre end 30 .5 % er den helt dominerende – i et marked der retfærdigvis skal siges, er noget mindre.

Med en førsteplads i både person og varebiler udgør Renaults elbiler samlet set det største antal i Europa med 306.000 elektriske køretøjer siden introduktionen af elbilerne tilbage i 2010. Et forspring på over 52.000 enheder i forhold til nummer to og næsten 100.000 biler til nummer tre taler sit tydelige sprog.

I alt var der registreret knap 285.000 elbiler i Europa år i slutningen af sommeren, og det vokser hurtigere og hurtigere. Om det vil fortsætte, hvis regeringens udspil om bilafgifter bliver sat i værk, må tiden vise, men i så fald vil det formentlig netop være elbiler som Renault, der vil blive solgt mange af fremover, da det bilerne i denne prisklasse, der vil få de største rabatter.

https://www.altomdata.dk/elbiler-stortest-fra-mini-til-suv-saa-forskellige-er-elbilerne/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere