Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

5 tips når du køber tablet

Det er slet ikke sikkert du har behov for det dyreste og bedste. Når du køber tablet handler det først og fremmest om at finde den rette balance i kvalitet, funktioner og pris. Her er hvad du bør holde øje med ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Skærm

Find balancen Det er lækket med en stor skærm, men jo større skærm, jo ringere mobilitet, så find den rette balance. Gå efter lysstyrke på mindst 400 nits og opløsning i minimum FHD+ for en tilfredsstillende oplevelse. Hold også øje med, om du kan få 120 Hz opdateringshastighed, som giver et mere flydende billede.

2 Kræfter

Prioriter Man har sjældent behov for så megen power i en tablet, som i en mobil eller en bærbar. Derfor er det typisk ikke de allerhurtigste processorer, der anvendes.

https://www.altomdata.dk/tablets-stortest-her-faar-du-mest-tablet-for-pengene/

Hvis hastighed er en prioritet, eksempelvis hvis du vil game eller udføre krævende arbejde, så vær opmærksom på, hvilken processor der er anvendt, samt hvor meget ram der er. 8 GB er et fornuftigt pejlemærke til både arbejde og gaming.

3 Lyd

Den lille bio En tablet er oplagt at tage med på ferie eller ind i sengen som en lille biograf. Mange producenter gør derfor en del ud af ikke kun skærmkvaliteten, men også de indbyggede højttalere. Hold øje med, hvor mange højttalere der er anvendt.

Et todelt stereosystem er minium for en god oplevelse, men gå efter fire højttalere og gerne Dolby Atmos, som giver en virtuel surround-oplevelse, hvis muligt.

4 Tilbehør

Ofte tilkøb Mange producenter tilbyder muligheder for at tilkøbe tilbehør som pen og keyboard. Det kan være nyttige værktøjer, hvis du ønsker at skrive i hånden eller på et godt tastatur, eller hvis du vil arbejde med kreative opgaver eller finredigering af billeder.

Forventer du, at brugsscenarier som disse kan blive relevante, så sørg for at vælge en model, hvor der er mulighed for at tilkøbe dette. Eller måske endda bedre: Vælg en af de modeller, hvor det allerede fra starten er inkluderet i pakken.

5 System

Her i testen er ikke mindre end tre styresystemer repræsenteret. Hver især har de særlige styrker. Windows har fordele, når det gælder arbejde, især med Office-værktøjerne, mens iPadOS er stærkt integreret med resten af Apples enheder og derfor et oplagt valg til alle med iPhone, Mac m.m. Android befinder sig et sted midt imellem, som et rigtig godt allround-system, der er nemt at anvende, og som egner sig til stort set alle typer af opgaver.