Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fjernarbejde har sendt ansvaret for sikkerhed over på medarbejderne

It-afdelingen har ikke længere hovedansvaret for sikkerhed, når medarbejderne sidder på hjemmekontoret. Det oplever mange ansatte, og det giver digital angst, viser ny undersøgelse.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Gennem hele Corona-pandemien har hjemmearbejde, eller fjernarbejde, været med til at holde virksomheder på rette kurs. Mange fjernarbejdere har taget imod den nye arbejdsform uden problemer, mens andre har været langt mindre begejstrede. En undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet F-Secure viser, at mange i dag lider af en form for digital angst, forårsaget af, at risikoen for cyberangreb og tabte personlige data.

Undersøgelsen, der er udført blandt 7200 medarbejdere på verdensplan, viser, at 67 procent er bekymrede for deres onlinesikkerhed og ikke mindst privatlivet.

Til internetmediet ITProPortal forklarer Lee Hadlington, seniorlektor i cyberpsykologi på Nottingham Trent Universitet, at det skyldes, at for mange medarbejdere nærmest er blevet kastet ud i denne ”nye normal”, uden nogen form for træning eller det korrekte udstyr.

Cybersikkerhed ud af it-afdelingen

Pludselig er cybersikkerhed gået fra at være noget, der blev håndteret af virksomhedens it-afdeling, til noget medarbejderne skulle håndtere selv.

Undersøgelsen viser videre, at 65 procent opfatter internettet som et stadig farligere sted. Yderligere så bekymrer 71 procent sig for, at forbundne enheder kan medføre, at deres private data bliver kompromitterede. En tilsvarende andel bliver stadig mere bekymrede for at bruge offentlige trådløse netværk.

I rapporten opfordrer Tom Gaffney, security consultant i F-Secure, til, at fjernarbejderne – når de nu er nødt til at passe på sig selv – holder alle deres enheder og software opdaterede, og at de adskiller deres personlige og professionelle onlineaktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere