Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Smarte termostater opvejer stigende varmepriser: Sparer i gennemsnit 1.789 kroner på regningen

På blot et år er varmeudgifterne til gas i Danmark steget med 89 procent trods lavere forbrug. Men ved hjælp af intelligente teknologier såsom smarte termostater kan forbrugerne i gennemsnit spare 1.789 kroner om året. Det viser en ny opgørelse fra Tado.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I 1. kvartal 2021 betalte en familie med to voksne og to børn i et 150 kvm. energirenoveret hus i gennemsnit 3.864 kroner for opvarmning, ifølge data fra Dansk Energi. I 2022 anslås det at selv samme familie betaler 7.214 kroner for opvarmning.

Varmeudgifterne per husstand er med andre ord i gennemsnit steget med hele 89 procent i forhold til året før, og det på trods af, at varmebehovet i denne ret milde vinter var tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er dog måder og midler til at opnå betydelige omkostningsbesparelser på trods af vedvarende høje priser.

Smarte teknologier tjener sig selv hjem på mindre end et år

En måde at reducere varmeudgifterne på er ved at bruge smarte termostater. De smarte termostater fra tado° muliggør en mere effektiv udnyttelse af energien og dermed besparelser på i gennemsnit 22 procent om året (baseret på interne tado° data fra 2 millioner smart termostater).

Med en varmeregning på 7.214 kroner spares der i gennemsnit 1.789 kroner. Det betyder, at købet af en Smart Termostat fra tado° tjener sig selv hjem på mindre end et år.

https://www.altomdata.dk/tado-smart-radiator-thermostat-test-din-radiator-klog/

Ved hjælp af intelligente algoritmer, geofencing, smarte tidsplaner, justering i forhold til vejrdata og andre funktioner, opvarmer de smarte termostater fra tado° kun, når og hvor det er nødvendigt. På denne måde bliver boligen opvarmet i et hensyn til både komfort og ønsket om at opnå besparelser. Med Energy IQ-funktionen kan tado°-brugere også til hver en tid se deres nøjagtige varmeomkostninger og energiforbrug og dermed bedre kontrollere deres månedlige varmeomkostninger. Takket være de detaljerede trin-for-trin instruktioner i appen kan du selv installere termostaten på ingen tid. Derudover er de smarte termostater blandt de mest kompatible på markedet og fungerer med over 95% af alle husstande i Europa og 18.000 varmesystemer fra over 900 OEM'er.

”De høje energipriser giver problemer for mange forbrugere – i øjeblikket er prisstigningen enorm både i Danmark og resten af verden. Men teknologier som smarte termostater er både en overkommelig og langsigtet løsning til at spare på energiregningen uden at give køb på komforten. Køber du en smart termostat nu, vil du med det samme se besparelsen på din næste varmeregning. Anskaffelsesomkostningerne afskrives på mindre end et år,” siger Christian Deilmann, medstifter og CPO i tado°.

Brug af ren energi gavner både pengepungen og klimaet

Energieffektivitet og innovation er vigtigere end nogensinde før, hvis vi skal mindske Europas afhængighed af fossile brændstoffer. På de tidspunkter, hvor energien er særlig dyr, bruger tado° den oplagrede varme og det varme vand, så man undgår at købe den dyre energi. Med bæredygtige løsninger som varmepumper i kombination med intelligent styring af tado° og tidsvarierende el-tariffer bliver energi en renere løsning med lavere omkostninger. En fleksibel efterspørgsel efter energi vil samtidig være nøglen til et vedvarende energisystem i Europa.

https://www.altomdata.dk/tado-wireless-temperature-sensor-test-smartere-varmestyring/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere