Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Elon Musk køber Twitter - det vil han gøre med tjenesten

Twitters bestyrelse har godkendt Elon Musks købstilbud på cirka 305 milliarder kroner. Musk vil dermed eje tjenesten ene mand og indføre betydelige ændringer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For knap to uger siden fremsatte Elon Musk et opsigtsvækkende købstilbud på 44 milliarder dollar, hvad der svarer til cirka 305 milliarder danske kroner.

Twitters bestyrelse satte sig i første omgang imod, men i går aftes kunne både de og Elon Musk melde ud i en pressemeddelelse, at tilbuddet var accepteret. Med primært egenkapital, suppleret af lidt lån udefra, har Elon Musk dermed gjort sig til eneste ejer af et af klodens største sociale medier.

Hvorfor?

Det er ikke umiddelbart finansielle motiver, der driver Musks nye investering. Snarere er der tale om et idealistisk projekt.

Musk ser et stort potentiale i Twitter, som et medie for fri tale. Et potentiale han ikke mener, tjenesten har indfriet den senere tid, hvor en skrappere grad af censur er sat ind.

Med sit køb vil Musk gøre op med de restriktioner og begrænsninger, der hæmmer den fri tale. Hvordan det specifikt skal komme i stand, er endnu uklart, men Elon Musk antyder selv en større teknologisk overhaling, som indbefatter blandt andet nye algoritmer og mulighed for at autentificere brugere (om det så gør mediet mere frit må være et åbent spørgsmål indtil videre). Elon Musik udtaler i pressemeddelelsen:


"Jeg vil gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spamrobotter og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og fællesskabet af brugere for at låse det op."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere