Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Elon Musk køber Twitter - det vil han gøre med tjenesten

Twitters bestyrelse har godkendt Elon Musks købstilbud på cirka 305 milliarder kroner. Musk vil dermed eje tjenesten ene mand og indføre betydelige ændringer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For knap to uger siden fremsatte Elon Musk et opsigtsvækkende købstilbud på 44 milliarder dollar, hvad der svarer til cirka 305 milliarder danske kroner.

Twitters bestyrelse satte sig i første omgang imod, men i går aftes kunne både de og Elon Musk melde ud i en pressemeddelelse, at tilbuddet var accepteret. Med primært egenkapital, suppleret af lidt lån udefra, har Elon Musk dermed gjort sig til eneste ejer af et af klodens største sociale medier.

Hvorfor?

Det er ikke umiddelbart finansielle motiver, der driver Musks nye investering. Snarere er der tale om et idealistisk projekt.

Musk ser et stort potentiale i Twitter, som et medie for fri tale. Et potentiale han ikke mener, tjenesten har indfriet den senere tid, hvor en skrappere grad af censur er sat ind.

Med sit køb vil Musk gøre op med de restriktioner og begrænsninger, der hæmmer den fri tale. Hvordan det specifikt skal komme i stand, er endnu uklart, men Elon Musk antyder selv en større teknologisk overhaling, som indbefatter blandt andet nye algoritmer og mulighed for at autentificere brugere (om det så gør mediet mere frit må være et åbent spørgsmål indtil videre). Elon Musik udtaler i pressemeddelelsen:


"Jeg vil gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spamrobotter og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og fællesskabet af brugere for at låse det op."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere