Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Elon Musk køber Twitter - det vil han gøre med tjenesten

Twitters bestyrelse har godkendt Elon Musks købstilbud på cirka 305 milliarder kroner. Musk vil dermed eje tjenesten ene mand og indføre betydelige ændringer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For knap to uger siden fremsatte Elon Musk et opsigtsvækkende købstilbud på 44 milliarder dollar, hvad der svarer til cirka 305 milliarder danske kroner.

Twitters bestyrelse satte sig i første omgang imod, men i går aftes kunne både de og Elon Musk melde ud i en pressemeddelelse, at tilbuddet var accepteret. Med primært egenkapital, suppleret af lidt lån udefra, har Elon Musk dermed gjort sig til eneste ejer af et af klodens største sociale medier.

Hvorfor?

Det er ikke umiddelbart finansielle motiver, der driver Musks nye investering. Snarere er der tale om et idealistisk projekt.

Musk ser et stort potentiale i Twitter, som et medie for fri tale. Et potentiale han ikke mener, tjenesten har indfriet den senere tid, hvor en skrappere grad af censur er sat ind.

Med sit køb vil Musk gøre op med de restriktioner og begrænsninger, der hæmmer den fri tale. Hvordan det specifikt skal komme i stand, er endnu uklart, men Elon Musk antyder selv en større teknologisk overhaling, som indbefatter blandt andet nye algoritmer og mulighed for at autentificere brugere (om det så gør mediet mere frit må være et åbent spørgsmål indtil videre). Elon Musik udtaler i pressemeddelelsen:


"Jeg vil gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spamrobotter og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og fællesskabet af brugere for at låse det op."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere