Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt alvorligt sikkerhedshul kan lamme din mobiltelefon – og du kan ikke fjerne truslen

Et alvorligt sikkerhedshul giver hackere mulighed for at blokere både internetadgang og opkald for telefoner, der benytter et chipset fra den kinesiske producent Unisoc. Hver tiende telefon i fare.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hackere har mulighed for at slukke modemmet i 11 procent af alle mobiltelefoner i verden. Det er konsekvensen af et nyt sikkerhedshul, som Check Point Research har opdaget. Sikkerhedshullet findes i firmwaren i modemchippen til Android-telefoner. Det handler om chips fra producenten Unisoc.

Truslen er blevet klassificeret som 9,4 ud af 10 på en skala over, hvor alvorlige sikkerhedshuller er.

"Dette er et af de mest alvorlige sikkerhedshuller, vi har fundet i telefoner, hvilket klassificeringen på 9,4 også understreger. Telefonen er i dag den primære kommunikationskanal for de fleste mennesker, og hvis hackere har held med at udnytte dette sikkerhedshul, vil de kunne slukke for telefonens modem og dermed lukke for både internet og opkald til omverden," siger Niels Zimmer Poulsen, der er head of security engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Opdatering på vej – men ikke endnu

Efter opdagelsen af sikkerhedshullet har Check Point Research kontaktet Unisoc, der siden hen har udviklet en opdatering, som lukker hullet. Google oplyser, at denne opdatering vil indgå i den næste sikkerhedsopdatering til Android.

Men hvornår kommer den, og hvad med tiden inden da? Det står hen i det uvisse.

"Da sikkerhedshullet bliver lukket med Googles næste opdatering, opfordrer vi på det kraftigste brugere, der har en Android-telefon med et modem fra Unisoc til at opdatere deres telefon, så snart det er muligt at downloade sikkerhedsopdateringen. Indtil da er telefonerne nemlig sårbare. Desuden vil jeg slå et slag for, at brugere generelt sikrer, at deres telefon automatisk opdaterer både apps og styresystem, så man altid har den nyeste og mest sikre version installeret," rådgiver Niels Zimmer Poulsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere