Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Din brugte smartphone kan være mange penge værd

Vi lader vores mobiler ligge i skuffen, når vi er færdige med at bruge dem. Men at sælge dem videre kan være en gevinst både for din økonomi og for miljøet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hver tredje dansker (28 pct.) er ikke interesseret i at sælge deres brugte smartphone videre. Det er det højeste tal, når vi sammenligner os med vores nordiske naboer. Det viser en ny rapport foretaget af Kentar på vegne af Swappie.

Her fremgår det, at 64 pct. af de danske forbrugere siger, at de vil beholde den gamle smartphone i tilfælde af, at den nye skulle holde op med at virke, men 38 pct. siger, at de aldrig har haft brug for den igen.

“Der er gode penge i brugt elektronik, og i nogle tilfælde kan forbrugeren få op til 30-50 pct. af købsværdien tilbage - såfremt telefonen virker, som den skal. De penge kan jo så gå til køb af den næste smartphone. Men det er klart, at jo længere du holder den i skuffen, jo mere taber den i værdi,” siger Casper Andersen, Country Manager for Swappie i Danmark.

Samtidig fremhæver Casper Andersen, hvordan dét at sælge sin gamle smartphone videre også er et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling og den cirkulære økonomi: “At sælge vores smartphones videre er samtidig vigtigt, hvis grøn omstilling og ny teknologi skal gå hånd i hånd. Vi kan reducere vores ressourcetab, men det kræver, at vi genbruger og genindvinder elektronik i stedet for at gemme det væk eller smide det ud.”

Danmark halter efter resten af Norden

Danmark er det mest digitaliserede land i Europa. Alligevel svarer kun 58 pct. af de danske forbrugere, at de kunne finde på at købe deres næste smartphone på nettet. Dette tal er overraskende markant højere, når vi spørger forbrugerne hos vores nordiske naboer.

Her fremstår danskerne som såkaldte late adopters sammenlignet med Sverige, Norge og Finland, som scorer henholdsvis 77 pct., 62 pct. og 78 pct. på landsplan.

"På det danske marked er der uundgåeligt barrierer, der skal overvindes, når det kommer til istandsatte smartphones. Det står klart, at der er behov for at uddanne brugerne mere med hensyn til fordelene ved brugte smartphones - både ved at sælge og købe,” siger Casper Andersen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført online fra marts til april 2022 blandt omkring 1.000 personer i alderen 18 til 64 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere