Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Din brugte smartphone kan være mange penge værd

Vi lader vores mobiler ligge i skuffen, når vi er færdige med at bruge dem. Men at sælge dem videre kan være en gevinst både for din økonomi og for miljøet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hver tredje dansker (28 pct.) er ikke interesseret i at sælge deres brugte smartphone videre. Det er det højeste tal, når vi sammenligner os med vores nordiske naboer. Det viser en ny rapport foretaget af Kentar på vegne af Swappie.

Her fremgår det, at 64 pct. af de danske forbrugere siger, at de vil beholde den gamle smartphone i tilfælde af, at den nye skulle holde op med at virke, men 38 pct. siger, at de aldrig har haft brug for den igen.

“Der er gode penge i brugt elektronik, og i nogle tilfælde kan forbrugeren få op til 30-50 pct. af købsværdien tilbage - såfremt telefonen virker, som den skal. De penge kan jo så gå til køb af den næste smartphone. Men det er klart, at jo længere du holder den i skuffen, jo mere taber den i værdi,” siger Casper Andersen, Country Manager for Swappie i Danmark.

Samtidig fremhæver Casper Andersen, hvordan dét at sælge sin gamle smartphone videre også er et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling og den cirkulære økonomi: “At sælge vores smartphones videre er samtidig vigtigt, hvis grøn omstilling og ny teknologi skal gå hånd i hånd. Vi kan reducere vores ressourcetab, men det kræver, at vi genbruger og genindvinder elektronik i stedet for at gemme det væk eller smide det ud.”

Danmark halter efter resten af Norden

Danmark er det mest digitaliserede land i Europa. Alligevel svarer kun 58 pct. af de danske forbrugere, at de kunne finde på at købe deres næste smartphone på nettet. Dette tal er overraskende markant højere, når vi spørger forbrugerne hos vores nordiske naboer.

Her fremstår danskerne som såkaldte late adopters sammenlignet med Sverige, Norge og Finland, som scorer henholdsvis 77 pct., 62 pct. og 78 pct. på landsplan.

"På det danske marked er der uundgåeligt barrierer, der skal overvindes, når det kommer til istandsatte smartphones. Det står klart, at der er behov for at uddanne brugerne mere med hensyn til fordelene ved brugte smartphones - både ved at sælge og købe,” siger Casper Andersen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført online fra marts til april 2022 blandt omkring 1.000 personer i alderen 18 til 64 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere