Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Deco X50 med Wi-Fi 6: Lidt mindre power – lidt lavere pris

Her får du ikke E-båndet, men alligevel et rigtig godt produkt.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Deco X50 er endnu en 3-pak, der bygger på det samme koncept som XE75 – og adskillige andre mesh-systemer fra TP-Link. X50-enhederne rager ikke så højt op i landskabet og er yderst diskrete med nydelige former og et hvidt ”låg” på toppen.

Hver af de tre enheder i dette sæt har de samme gigabit WAN/LAN-porte som XE75-storebrødrene, men der er så droslet lidt ned for den trådløse ydelse, idet X50 har en AX3000-rating fordelt med 574 Mbps på 2,4 GHz-frekvensbåndet og 2,4 Gbps på det højere 5 GHz-bånd. Kapaciteten er let reduceret til 150 opkoblede enheder, og der loves ikke mere på dækningsområdet end 600 kvm.

Brugervenligt system

Generelt er netværksfirmaerne blevet gode til at designe deres opsætningsprocedurer og menusystemer, så belastningen af deres supportfunktioner bliver så beskeden som muligt.

Fornuftigt nok, for et stort supportbehov koster penge til oplæring og aflønning af medarbejdere – og øger risikoen for frustrerede, illoyale kunder. Ikke desto mindre er TP-Link i vores optik i særklasse, når det gælder om at komme nemt i gang. Det gælder også både Deco X50 og Deco XE75.

Download blot appen Deco til din smartphone, og følg anvisningerne på skærmen. Og hvis det virker for svært, har TP-Link bekostet nogle informative instruktionsvideoer, som kan streames fra firmaets hjemmeside, hvor der også ligger PDF-manualer til download.