Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sony A95K 55”: Mesterligt tv med stor lyd

VM-tema: Det er ganske enkelt det flotteste tv, vi har testet til dato. Lydgengivelsen er ligeledes strålende. Virkelig et godt bud på et fodbold-tv.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke kun Samsung, der gør brug af deres egen nye QD-OLED-teknologi. Blandt flere andre producenter har Sony også taget den i brug med det nye A95K, som er et pragteksempel på, hvilket potentiale teknologien rummer.

I endnu højere grad end hos Samsung kommer styrkerne fra både OLED- og Quantum Dot-teknologierne til deres ret her.

Kontrasten er så høj og sortniveauet så dybt, som man forventer af det fineste OLED. Samtidig er der en glød og nuancegrad i farverne, som kun de allerbedste LED-baserede tv’er mestrer.

Lysniveauet er samtidig på højde med de stærkeste konkurrenter på markedet.

Bedste billedkvalitet vi har set

Samlet giver det lidt af et super-tv med en billedkvalitet, vi aldrig har set mage til. Tv’et koster så også væsentlig mere end mange andre top-tv'er, men man forstår prisforskellen, når man ser billedet.

Tv’et er forsynet med de nyeste tv-teknologier for at sikre optimal billedgengivelse under alle forhold. Det justerer automatisk visningen efter dine omgivelser. XR HDR Remaster med Dolby Vision sikrer samtidig understøttelse af de mest udbredte HDR-formater samt optimal kontrast og farvegengivelse.

Stor og fyldig lyd

Lyden er ligeledes af høj klasse. Tv’et er selv i stand til at kalibrere gengivelsen til dit rum og er forsynet med dobbelt subwoofer og Acoustic Surface+-teknologi, der anvender skærmens overflade til at skabe en ret præcis fornemmelse af lydenes placering og bevægelse.

Således opnås fylde og surround-effekt af en klasse, så man uden problemer kan holde ud at se film og serier på tv’et, selvom der ikke er tilkoblet ekstern soundbar (omend et tv af denne kaliber ærlig talt fortjener følgeskab af en god soundbar).

Nemt og funktionsrigt

Det er et nydeligt, stilrent tv. En kasse med elektronik og tilkoblinger fylder lidt bagtil, men ikke så meget som hos flere af de andre testdeltagere.

Opsætningen er til den nemme side. Der skal et par skruer i bundpladen for at fastgøre monteringsstænger, men når det er gjort, kan tv’et tages direkte op af kassen og placeres stabilt på den lidt specielle stander, der kan vendes både udad og indad. Vendes den indad, ses den ikke forfra, så tv’et står helt rent.

Der er alt, hvad man kan forlange af moderne tilslutninger, herunder også eArc til Dolby Atmos-soundbar og HDMI 2.1 til 4K 120 Hz-tilslutning af spillekonsol.

Klar til VM

Menusystemet er Google TV. Har du en Google-konto, er opsætningen klaret på ganske kort tid. Udvalget af funktioner og apps er stort, og det er nemt at streame til tv’et fra Android- og iOS-enheder.

Med tv’et følger også et webkamera, som med en magnetmekanisme klikkes bagpå tv’et. Herefter kan du foretage video-opkald via Google Meet.

På funktionalitet mangler A95K således ikke noget. Alt taget i betragtning er der tale om lidt et drømme-tv, som du dog får lov til at betale en temmelig pebret pris for. Du er helt klar til VM i fodbold med dette tv – og siden skabe den helt rigtige biografstemning, når vinterens film og serier løber hen over OLED-panelet.Denne test er en del af AODs VM  fodbold-tema. Se introartiklen her.