Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Manglende fejlrettelser truer nu millioner af Android-enheder

Kritiske sikkerhedsfejl bliver ikke rettet så hurtigt, som de bør, og nu truer en ny sårbarhed millioner af mobile enheder fra kendte mærker.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Patch gab”. Disse to ord får det til at risle koldt ned ad ryggen på sikkerhedsfolk. Og nu er det sket igen, skriver sikkerhedsmediet DarkReading.

Kort forklaret er der tale om det tidsrum, der går, fra at en kritisk sikkerhedsfejl bliver opdaget, til at den blive rettet i alle de enheder, som den kan påvirke.

Googles Project Zero har opdaget fem forskellige fejl i gpu-driveren Arm Mali. Gpu-producenten ARM udsendte straks en fejlrettelse, en patch – det skete i juli og august. Alligevel kan Project Zero ifølge mediet berette, at hver eneste enhed, der er blevet testet i denne uge, var sårbare.

Millioner i fare

Dermed er millioner af Android-baserede enheder, herunder populære mobiltelefoner, i fare. Ifølge DarkReading handler det om enheder fra leverandører som Pixel, Samsung og Xiaomi – men også andre mobilenheder er truet af den manglende fejlrettelse.

Project Zero opfordrer derfor producenterne til at være mere opmærksomme på "patch gabs".

"Ligesom brugere anbefales at patche så hurtigt, som de kan, når en udgivelse, der indeholder sikkerhedsopdateringer, er tilgængelig, så gælder det samme for leverandører og virksomheder (...) Virksomhederne skal være på vagt, følge kilder højere oppe i leverandørkæden tæt og gøre deres bedste for at levere komplette patches til brugerne så hurtigt som muligt," står der i rapporten fra Project Zero om den aktuelle sårbarhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere