Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Manglende fejlrettelser truer nu millioner af Android-enheder

Kritiske sikkerhedsfejl bliver ikke rettet så hurtigt, som de bør, og nu truer en ny sårbarhed millioner af mobile enheder fra kendte mærker.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Patch gab”. Disse to ord får det til at risle koldt ned ad ryggen på sikkerhedsfolk. Og nu er det sket igen, skriver sikkerhedsmediet DarkReading.

Kort forklaret er der tale om det tidsrum, der går, fra at en kritisk sikkerhedsfejl bliver opdaget, til at den blive rettet i alle de enheder, som den kan påvirke.

Googles Project Zero har opdaget fem forskellige fejl i gpu-driveren Arm Mali. Gpu-producenten ARM udsendte straks en fejlrettelse, en patch – det skete i juli og august. Alligevel kan Project Zero ifølge mediet berette, at hver eneste enhed, der er blevet testet i denne uge, var sårbare.

Millioner i fare

Dermed er millioner af Android-baserede enheder, herunder populære mobiltelefoner, i fare. Ifølge DarkReading handler det om enheder fra leverandører som Pixel, Samsung og Xiaomi – men også andre mobilenheder er truet af den manglende fejlrettelse.

Project Zero opfordrer derfor producenterne til at være mere opmærksomme på "patch gabs".

"Ligesom brugere anbefales at patche så hurtigt, som de kan, når en udgivelse, der indeholder sikkerhedsopdateringer, er tilgængelig, så gælder det samme for leverandører og virksomheder (...) Virksomhederne skal være på vagt, følge kilder højere oppe i leverandørkæden tæt og gøre deres bedste for at levere komplette patches til brugerne så hurtigt som muligt," står der i rapporten fra Project Zero om den aktuelle sårbarhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere