Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En ”frø” i væggen sparer tusindvis af standby-timer i bygninger

Spar på det samlede energiforbrug i bygninger med en smart Bluetooth-enhed – en ”frø” – som kan kobles på næsten alle typer af installationer.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er mange penge at hente for virksomheder ved at reducere energiforbruget i bygninger. En af de store strømslugere er standby-forbruget, efter at den sidste medarbejder har forladt arbejdspladsen og slukket for lyset. Blandt synderne er skærme, dockingstationer og ladere til headsets og mobiler. Men tyske Frogblue tilbyder en lille Bluetooth-enhed, som ifølge virksomheden kan nedbringe virksomhedernes strømforbrug med tusindvis af kroner.

”Frøen” forbinder trådløst bygningers mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer. Man installerer en række Frogs, som de hedder, i de eksisterende elinstallationer. De forskellige Frogs sættes op til at tænde og slukke lyset, slukke enheder, der ikke er i brug, samt styre rullegitre, markiser og vinduer.

Via Bluetooth forbindes de trådløst med andre Frogs i installationen og udveksler forskellige informationer, der dikterer, hvilke handlinger der skal udføres – eksempelvis kør rullegitre ned, når alt lys slukkes.

I eksisterende elinstallationer

Løsningen fra Frogblue kan anvendes i eksisterende installationer, og den skulle være enkel at opsætte, hvilket sikrer, at installationsprisen kan holdes på et minimum.

Udover at en Frogblue-løsning kan omdanne bygninger til en ”smart building”, kan den også sikre virksomheden væsentlige energibesparelser. I hvert fald, hvis man skal tro virksomhedens regnestykke.

En klassisk bordgruppe bestående af fire hæve/sænke-borde, fire dockingstationer, syv skærme, diverse ladere til headsets og mobiler har et samlet forbrug i standby på 0,05 kWh. Antager man, at der på et år er et gennemsnitligt antal standby timer på 7132, viser regnestykket, at standbyprisen pr. år, med udgangspunkt i en gennemsnitlig pris pr. kWh på 3,50 kroner, udgør 1248 kroner – ifølge Frogblue.

Ganger man beløbet ud på en større kontorbygning med for eksempel 100 bordgrupper, er der tale om en betragtelig besparelse, som opnås, mens medarbejderne holder fri, argumenterer producenten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere