Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En ”frø” i væggen sparer tusindvis af standby-timer i bygninger

Spar på det samlede energiforbrug i bygninger med en smart Bluetooth-enhed – en ”frø” – som kan kobles på næsten alle typer af installationer.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er mange penge at hente for virksomheder ved at reducere energiforbruget i bygninger. En af de store strømslugere er standby-forbruget, efter at den sidste medarbejder har forladt arbejdspladsen og slukket for lyset. Blandt synderne er skærme, dockingstationer og ladere til headsets og mobiler. Men tyske Frogblue tilbyder en lille Bluetooth-enhed, som ifølge virksomheden kan nedbringe virksomhedernes strømforbrug med tusindvis af kroner.

”Frøen” forbinder trådløst bygningers mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer. Man installerer en række Frogs, som de hedder, i de eksisterende elinstallationer. De forskellige Frogs sættes op til at tænde og slukke lyset, slukke enheder, der ikke er i brug, samt styre rullegitre, markiser og vinduer.

Via Bluetooth forbindes de trådløst med andre Frogs i installationen og udveksler forskellige informationer, der dikterer, hvilke handlinger der skal udføres – eksempelvis kør rullegitre ned, når alt lys slukkes.

I eksisterende elinstallationer

Løsningen fra Frogblue kan anvendes i eksisterende installationer, og den skulle være enkel at opsætte, hvilket sikrer, at installationsprisen kan holdes på et minimum.

Udover at en Frogblue-løsning kan omdanne bygninger til en ”smart building”, kan den også sikre virksomheden væsentlige energibesparelser. I hvert fald, hvis man skal tro virksomhedens regnestykke.

En klassisk bordgruppe bestående af fire hæve/sænke-borde, fire dockingstationer, syv skærme, diverse ladere til headsets og mobiler har et samlet forbrug i standby på 0,05 kWh. Antager man, at der på et år er et gennemsnitligt antal standby timer på 7132, viser regnestykket, at standbyprisen pr. år, med udgangspunkt i en gennemsnitlig pris pr. kWh på 3,50 kroner, udgør 1248 kroner – ifølge Frogblue.

Ganger man beløbet ud på en større kontorbygning med for eksempel 100 bordgrupper, er der tale om en betragtelig besparelse, som opnås, mens medarbejderne holder fri, argumenterer producenten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere