Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Datatilsynet revser beredskabs-system: Brugere havde fri adgang til tusindvis af personnumre og adresser

Datatilsynet retter kritik af Hovedstadens Beredskabs ESDH-system, for at give brugerne adgang til følsomme personoplysninger for både nuværende og forhenværende medarbejdere.

Alle brugere af ESDH systemet har siden 30. maj 2022 haft adgang til både navne, kontaktoplysninger, personnumre og beskyttede adresser indtil bruddet på persondatasikkerheden blev opdaget i november 2022.

Oplysningerne er af Hovedstadens Beredskab blevet bevaret til håndtering af personalesager. Alle brugere af organisationens ESDH-system havde dog fri adgang til de følsomme oplysninger.

I alt havde brugerne adgang til oplysninger fra 2.029 nuværende og tidligere medarbejdere.

Det får datatilsynet til at udtale kritik af myndigheden, som i sin afgørelse noterer, at der frem til 18. april 2023 fortsat var muligt for brugere at tilgå de personfølsomme oplysninger.

Tilsynet kritiserer derfor Hovedstadens Beredskab ”for ikke at have sikret differentieret brugeradgange til tidligere og nuværende medarbejderes kontaktoplysninger i ESDH-systemet, således at det er muligt at udpege de brugere, der har et arbejdsbetinget behov for adgang til de pågældende oplysninger – ikke har truffet passende organisatoriske og tekniske foranstaltninger for at sikre et sikkerhedsniveau, der passer til de risici, der er ved Hovedstadens Beredskab I/S behandling af personoplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 32, stk. 1.

En ændring af systemet fra 18. april 2023 skal sikre, at kun autoriserede brugere fremover kan søge på personoplysninger.

Hovedstadens Beredskab tæller omkring 1.000 medarbejdere og er en sammenlægning af Dragørs, Frederiksbergs, Københavns og Vestegnens brandvæsener og dækker omkring en million indbyggere.

Afgørelsen kan tilgås her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere