Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

EU og Google indgår frivillig aftale om kunstig intelligens: ”Vi kan ikke tåle at vente på lovgivning træder i kraft”

EU og Google finder fælles fodslag om et kommende AI-regelsæt forud udarbejdelse af lovgivning på området.

EU-kommissionen og tech-giganten Google bliver enige om at udarbejde et sæt retningslinjer for hvordan kunstig intelligens skal reguleres indenfor unionen.

Det melder EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton i en meddelelse efter et møde med Googles administrerende direktør Sundar Pichai, skriver Reuters.

”Sundar og jeg er enige om at vi ikke har råd til at vente på at AI-lovgivning træder i kraft, og at vi skal arbejde sammen med alle AI-udviklere om at indgå frivillig aftale om retningslinjer forud for en juridisk ramme,” lyder det fra kommissæren.

Her opfordrer han samtidig EU-landene og EU-politikerne om at skynde sig med at færdiggøre kommissionens AI-regelsæt inden udgangen af året.

Konkurrence-kommissær Margrethe Vestager mødtes også med Googles topchef.

”Vi har behov for at AI-lovpakken er klar så hurtigt som muligt. Men AI teknologi udvikler sig med ekstrem hast, så der er behov for en frivillig aftale om generelle AI-retningslinjer nu,” siger hun.

Her tilføjer hun at EU og USA også vil have et tættere samarbejde om minimumsstandarder inden en eventuel lovgivning træder i kraft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere