Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: OpenAI åbner kontor i EU / Disney forventer stort fald i antallet af brugere på Disney+ / Logitech-stifter opfordrer selskabet til at finde en ny formand / Startups får lov til at træne AI-modeller på EU's supercomputere

Morgen-briefing: OpenAI åbner kontor i EU / Disney forventer stort fald i antallet af brugere på Disney+ / Logitech-stifter opfordrer selskabet til at finde en ny formand / Startups får lov til at træne AI-modeller på EU's supercomputere

Godmorgen velkommen til mandagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

OpenAI åbner kontor i EU

OpenAI, selskabet bag ChatGPT, åbner sit første kontor inden for EU’s grænser.

Det meddeler selskabet selv.

Kontoret kommer til at ligge i Dublin i Irland, og det er i første omgang planen, at der skal være ni ansatte på kontoret.

”Irland blander en talentfuld arbejdsstyrke med støtte til innovation og ansvarlig virksomhedsvækst. Vi er begejstrede for dette partnerskab, efterhånden som vi ekspanderer i Europa,” udtaler CEO i OppenAI, Sam Altman i en meddelelse.

Disney forventer stort fald i antallet af brugere på streamingtjenesten Disney+

Disney frygter – og forventer – et stort fald i antallet af abonnenter på streaming-tjenesten Disney+ på mange millioner brugere. Det sker efter prisstigninger og skuffende tilslutning – særligt i Indien.

Det skriver Bloomberg.

Mediet beretter, at Disney har droppet målsætningen på 215 millioner til 245 millioner abonnenter, som blev sat i sommeren 2022 og som skulle være nået i 2024.

Logitech-stifter opfordrer selskabet til at finde en ny formand

Logitechs medstifter Daniel Borel opfordrer til at finde en ny formand. Han ar protesteret mod Wendy Beckers genvalg til rollen.

Det skriver Reuters.

"Jeg er endnu ikke en dinosaur, der blander mig, men jeg er bekymret for fremtiden for Logitech, det firma, jeg oprettede," siger Borel til Reuters og fortsætter:

"Logitech har brug for en ny formand, en person, der kan reagere på den ændrede markedssituation."

Startups får lov til at træne AI-modeller på EU's supercomputere

Europa-Kommissionen meddeler, at Unionen ønsker at forsøge at etablere en global standard for AI-sikkerhed og etik. Det bliver et krav, at det gæres ansvarligt.

Det skriver Computersweden.

I sin årlige State of the Union-tale meddelte Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen, at EU planlægger at udvide adgangen til Unionens supercomputere for at lade startups træne deres AI-modeller.

"Vi har et krympende vindue til at vejlede teknologien ansvarligt," siger Ursula von der Leyen.