Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Telenor sælger hele sin satellit-forretning / Flytning af Styrelsen for IT og Læring koster millioner / Apple og Disney trækker sig som annoncører på X

Telenor sælger hele sin satellit-forretning. Flytning af Styrelsen for IT og Læring koster millioner. Apple og Disney trækker sig som annoncører på X. Amazon fyrer flere hundrede ansatte i Alexa-afdeling

Hjerteligt velkommen til Computerworlds morgen-briefing, som på denne kølige mandag morgen er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Telenor sælger hele sin satellit-forretning

Telenor sælger efter 20 års ejerskab hele sin satellit-forretning, Telenor Satellite, til norske Space Norway, der er 100 procent ejet af den norske stat.

Pris: 2,36 milliarder norske kroner. Det svarer til omkring halvanden milliard danske kroner.

Købet skal godkendes af det norske folketing, Stortinget, men de to parter er enige om alle vilkårene og har allerede underskrevet et såkaldt ‘letter of intent.’

“Med Space Norway får Telenor Satellite en industriel ejer med de rette kompetencer, som vil prioritere de finansielle ressourcer, som er nødvendige for at realisere selskabets potentiale,” lyder det fra Telenor.

Samtidig peger den norske regeringen på, at Norge med overtagelsen af Telenor Satellite sikrer sig kontrol over de for landet vigtige satelliter, hvilket er vigtigt i en tid med geopolitiske spændinger.

Du kan læse hele beskeden om salget hos Telenor her.

Flytning af Styrelsen for IT og Læring koster millioner

Det kommer til at koste i 10 millioner kroner at flytte Styrelsen for IT og Læring - i daglig tale Stil - fra styrelsen gamle adresse ved Frederiksholms Kanal i det centrale København og til Teglholmsgade i Københavns Sydhavn, hvor styrelsen bliver nabo til TDC/Nuuday.

Af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg fremgår det, at det har været nødvendigt at bygge en del om i bygningerne for at få plads til styrelsen, som er flyttet ind sammen med Styrelsen for Undervisning & Kvalitet - i daglig tale Stuk.

Sammenlagt kommer det til at koste 20 millioner at flytte de to styrelser til den nye adresse - og de bogføres med 10 millioner kroner per styrelse.

“Der er afholdt udgifter til blandt andet klargøring og istandsættelse af lokaler, opsætning af it, indkøb af inventar, etablering af reception, mødeudstyr mv,” fremgår det af aktstykket.

Apple og Disney trækker sig som annoncører på X

Apple og Disney og en række andre store virksomheder fra underholdnings-branchen trækker sig med omgående virkning som annoncører på X, tidligere Twitter.

Det sker efter, at Elon Musk, der ejer X, i weekenden betegnede et anti-semitisk opslag som ‘sandheden’ [‘the actual truth,’ red] og langede ud efter den såkaldte Anti-Defamation Legaue.

Musk skrev sin kommentar til et opslag, der påstod, at jøder har et ‘dialektisk had mod hvide,’ som det blandt andet hed.

Blandt de øvrige annoncerer, der trækker sig fra X, er ifølge Wall Street Journal IBM, Warner Bros, Discovery, Paramount, Comcast og Lions Gate.

Elon Musk skrev fredag på Twitter, at ‘mange af de største annoncører er de største undertrykkere af din ret til ytringsfrihed.’

Amazon fyrer flere hundrede ansatte i Alexa-afdeling

Amazon fyrer flere hundrede medarbejdere i sin Alexa-afdeling, der bygger selskabet stemmestyrings-enhed.

Ifølge en mail udsendt til medarbejderne er årsagen, at Amazon er i gang med at skærpe sit fokus på det, som ‘betyder mest for kunderne,” som det hedder.

“Det inkluderer maksimering af vores ressourcer og indsats fokuseret på generativ AI,” lyder det fra Amazon.

Selskabet har i de seneste måneder på samme måde droslet ned for sine gaming- og musikafdelinger, ligesom der er blevet fjernet en række HR-stillinger.

Det er iøvrigt blot en måned siden, at Amazon indsatte den tidligere Microsoft-profil Panos Panay som ny chef for Alexa-divisionen.

Det kan du læse mere om her.