Webpartner-køber afviser kritik af skandale-ejer

Telekoncernen Ventelo - som har store vækstplaner i Danmark - afviser, at den norske skandalemægler Conrad Clauson har nogen indflydelse på forretningen, selv om hans kone og tre børn formelt ejer selskabet.

Den skandaleramte norske finansmand Conrad Clauson hverken ejer eller styrer telekoncernen Ventelo, som for alvor satte sin fod på Danmarkskortet med købet af Webpartner for et trecifret millionbeløb i sidste uge.

Det understreger Ventelos topchef, norske Per Morten Torvildsen, over for Computerworld, efter vi mandag beskrev de komplekse ejerforhold bag Ventelo.

Telekoncernen er i løbet af få år vokset voldsomt og har ambition om at udfordre de tidligere telemonopoler TDC, Telenor og Teliasonera inden for teleydelser til erhvervslivet.

På dansk grund er det blandt andet blevet til opkøbet af Webpartner.

Mistænkelig ejer

I Norge har det imidlertid vakt bekymring, at selskabet i sidste ende ejes af en stiftelse, der hører hjemme på skattelyet De Britiske Jomfruøer.

For nogle dage siden kom det så frem, at stiftelsens formue i sidste ende tilhører finansmanden Conrad Clausons kone og hans tre børn.

Stiftelsens ejerskab af Ventelo, hvor den sidder på 61,07 procent af aktierne, forvaltes dog af et schweizisk firma.

Camilla Eek Clauson er ifølge Ventelos topchef datter af en stenrig norsk skibsreder og det såkaldte "settlement trust" blev overdraget til hende flere år før købet af Ventelo.

Ingen styringsret

- Og Conrad Clauson har ingen ejerinteresse og heller ingen styringsret i denne stiftelse. Det forvaltes af et schweizisk forvalterselskab, siger Per Morten Torvildsen til Computerworld.

Conrad Clauson beskyldes i den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv for at finansiere et afsindigt luksusforbrug med penge for konsulentydelser fra Ventelo, som hans kone altså i sidste ende ejer.

Men ifølge Ventelos topchef arbejder Conrad Clauson ikke længere for selskabet.

- Conrad Clauson har ikke arbejdet for Ventelo siden 2004, og det har primært været i Sverige, siger Per Morten Torvildsen.

Beroligede kunder

Samtidig erkender han dog, at Conrad Clauson arbejder for de kapitalfonde, som ejer Ventelo. Et arbejde, der også berører andre teleinvesteringer end netop lige Ventelo.

Mediestormen om ejerskabet i Ventelo har fået både det norske forsvar og politi, som er blandt telekunderne, til at kræve yderligere information.

Samtidig har Datatilsynet meldt sig blandt kritikerne.

- Vi har haft møde med både politiet og forsvaret, som har fået indsigt i alle ejerforhold. Vi har også snakket med direktøren i Datatilsynet og har ingen regler brudt, fortæller Per Morten Torvildsen.

Ventelo har over 600 medarbejdere og vurderes til at have en markedsværdi på tre milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere