Dansker kræver 10.000 kr. for fugleinfluenza.dk

Ejeren af fugleinfluenza.dk kræver 10.000 kroner for at overdrage domænet til staten. Derfor må danskerne nu finde nyt om smittede fugle på et .com-domæne.

En statslig oplysnings-webside om fugleinfluenza er endt med en domænesag hos Kammeradvokaten.

Mikas Rudberg, som siden november 2004 har ejet fugleinfluenza.dk, ønsker ikke at sælge domænet til staten, med mindre han får omkring 10.000 kroner som betaling for det arbejde, han mener, han har lagt i websiden.

– Jeg vil gerne afgive det, men jeg synes, der er rimeligt med en kompensation. Jeg har brugt en del tid på det, for eksempel har jeg talt med redaktører, som kunne levere stof til siden, siger Mikas Rudberg, der til dagligt driver et lille grafisk bureau.

Ud fra hans timeforbrug og normale timetakst, finder han at omkring 10.000 kroner vil være en passende sum for at overlevere domænet til staten, selvom der reelt aldrig har været produceret indhold til websiden.

Principiel sag

Det vil Fødevarestyrelsen, der står for at informere borgerne om fugleinfluenza, ikke gå med til.

Tirsdag blev websiden www.fugleinfluenza.com derfor lanceret, selvom styrelsen havde håbet på at kunne overtage dk-domænet.

– Han antydede, at han ville have rigtig mange penge for domænet, og det kan vi ikke give ham. Det er en principiel sag, siger Karin Harvest, kommunikationsmedarbejder hos Fødevarestyrelsen.

Sagen er nu overladt til Kammeradvokaten, og Karin Harvest ønsker derfor ikke at siger mere om de konkrete forhandlinger.

– Vi appellerer bare til, at hvis han ikke bruger det, vil vi gerne købe det, siger hun.

Intet indhold

Mikas Rudberg har nemlig kun en kort tekstbesked liggende på websiden. Udover det, har han kun haft materiale på siden, der var kopieret fra Statens Serum Institut og derfor måtte slettes.

Købet af domænet skete af ren interesse, første gang han hørte om fugleinfluenza for halvandet år siden, forklarer Mikas Rudberg. Tanken var at lave en oplysende webside, men det er altså ikke blevet til noget endnu.

Han understreger, at det aldrig har været tanken at tjene penge på domænet. Udover www.h5n1.dk - navnet på den mest kendte fugleinfluenza-type – har Mikas Rudberg ikke andre domæner liggende i skuffen.

Frygt for forvirring

Der er fire forskellige statslige styrelser involveret i kampen mod fugleinfluenza, som blev opdaget i fugle i Danmark i sidste uge. Den fælles fugleinfluenza-portal skulle hjælpe borgene ud over forvirringen om hvem, der står for hvad.

Nu har domæne-disputsen gjort det lidt sværere at ramme rigtigt i jagten på de seneste smitte-oplysninger.

– Vi er bange for, at mange trykker forkert, fordi siden ligger på et .com-domæne, siger Karin Harvest.

Og det er høj prioritet at få officielle oplysninger ud til danskerne, så misforståelser undgås.

– Der hersker mange myter og rygter omkring fugleinfluenza. På fugleinfluenza.com har vi alle de officielle nyheder fra hele verden, så man kan være sikker på, at det ikke er en "and", hvis man læser det her, siger Karin Harvest.

Onsdag, dagen efter lanceringen, havde www.fugleinfluenza.com over 9.000 besøgende.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Consultant

Visma DataLøn og ProLøn

System Developer

NAVTILUS SOFTWARE PARTNERSELSKAB

Microsoft Business Central Forretningskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere