Forskningsnettet streamer VM i orienteringsløb

Forsknigsnettet streamer sidst i juli VM i orienteringsløb live fra Danmark. Orienteringsløbet er en god mulighed for at teste streaming i stor skala, mener Uni-C.

Når 350 svedende orienteringsløbere fra 41 nationer sidst på måneden tager hul på VM i orienteringsløb, bliver det Forskningsnettet, som streamer begivenheden direkte ud i verden fra Silkeborg og Århus.

Det fortæller Dan Mønster, som er specialkonsulent ved Uni-C.

- Orienteringsløb er selvfølgelig ikke noget, som ligger nær Forskningsnettets kerneområde, men det er for os en lejlighed til at få testet komponenterne i stor skala, siger Dan Mønster.

Stort projekt

Iflølge Dan Mønster er formålet at få erfaringer med at streame i stor skala og at teste, hvor grænsen for udstyret går, fordi erfaringerne kan bruges til eksempelvis e-læring mellem universiteterne.

Sendingen fra VM i orienteringsløb er foreløbigt et af de største streamingprojekter, som Forskningsnettet har været involveret i.

- Teknologien flytter sig hele tiden. Folk har i de seneste par år fået hurtigere internetforbindelse, og det betyder, at vi nu kan skrue længere op for hastigheden.

Windows Media servere

Streamingen sker ved hjælp af fire Windows Media servere som med hver 700 megabit i sekundet sender tv-optagelser videre, så fans af orienteringsløb kan følge konkurrencen på nettet.

- Vi er interesseret i hele tiden at finde grænsen. Vi vil gerne vide, hvor mange brugere vi kan have på, og hvor høj kvalitet vi kan få, siger Dan Mønster.

Selve udsendelsen sker ved at encode signalerne på løbspladserne som så sendes op til de fire streamingservere via Forksningsnettets backbone med omkring 2,5 gigabit i sekundet, fortæller Dan Mønster.

6.000 samtidige streams

Det er usikkert, hvor mange seere VM i orienteringsløb får, men Forskningsnettet regner med, at 6.000 brugere vil kunne se signalet samtidig i en kvalitet på op til 400 kilobit i sekundet.

Dan Mønster fortæller, at Forskningsnettet har eksperimenteret med storskalstreaming i flere år. Tidligere har Forskningsnettet streamet tv fra konferencer og hjulpet DR med at streame flere afsnint af tv-serien Krøniken, som blev set af 25.000 om dagen.

Interesserede kan følge VM i orienteringsløb på adressen www.video.woc2006.dk mellem den 29. juli og den 5. august i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere