Priskrig på kommunalt it-udstyr ulmer

Finansministeriets særaftale med Topnordic og Xerox får konkurrenterne til at overveje at dumpe priserne for at beholde kommunerne som kunder.

En hel stribe af Danmarks førende leverandører af printere og kopimaskiner overvejer at dumpe priserne på maskiner til det offentlige.

Det sker, efter Finansministeriet fornylig indgik en særaftale om handel med kontormaskiner igennem Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI), som kommunerne kan koble sig på indtil 15. december.

For at imødekomme den nye aftale er de øvrige leverandører villige til en priskrig for at forsvare deres forretningsområder.

- Vi vil matche udbudet på pris og kvalitet. Men kommunerne ved jo også, at det handler om mere end pris. Der er også eksempelvis miljø og sikkerhed, som de bør overveje, siger Martin Rahbek, administrerende direktør i Konica Minolta.

Konica Minolta er en af de virksomheder, der i forvejen handler igennem SKI. Selskabet sidder på cirka 30 procent af det kommunale marked

- Vi vil tale med den enkelte kommune, og hvis den vil bevare sin fleksibilitet, så bør den være forsigtig med at sige ja til Finansministeriets tilbud, pointerer Martin Rahbek.

Også administrerende direktør hos Canon, Henrik Møller Christensen, er opsat på at forhandle med de enkelte kommuner efter Finansministeriets udbud, som han kalder "monopolistisk".

Dermed lægger leverandørerne sig på linje med IT-Branchen, hvor direktør Jakob Lyngsø fornylig i disse spalter konkluderede, at Finansministeriets store solo-aftaler er til skade for både konkurrencen og innovationen i branchen.

Henrik Møller Christensen fra Canon er villig til at konkurrere på både pris og især kvalitet til de cirka 30 procent af landets kommuner, som Canon på nuværende tidspunkt leverer kontormaskiner til.

Konkurrencen kan komme til at gælde alt kommunalt it-udstyr

Konica Minolta og Canon står ikke alene med kampiveren.

Også Toshiba er villige til at forsvare deres position i konkurrencen om de kommunale kunder.

Det gælder ikke kun for kontormaskiner, men også andet it-udstyr.

- Vi er indstillet på at imødekomme alle de krav, som der bliver stillet i konkurrencen. Det er ligegyldigt om det drejer sig om den private eller offentlige sektor, siger nordisk direktør for Toshiba, Peter Skou.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere