Novells chef er rasende på Ballmer

I et åbent brev rækker Novell-bossen hånden frem mod open source-folket og giver samtidig Microsofts topchef et solidt klask over fingrene.

Novell er i den seneste tid blevet udsat for massiv kritik fra open source-miljøet for aftalen med Microsoft.

En kritik, der har været hård, men samtidig forudsigelig, set i lyset af, at der er indgået et samarbejde mellem to parter, som repræsenterer vidt forskellige synspunkter.

Forleden kom kritikken så fra en helt uventet kant, da Microsofts chef Steve Ballmer udtalte, at Microsoft kun underskrev aftalen med Novell fordi Linux benytter firmaets intellektuelle rettigheder, og dem vil Microsoft have penge for.

- Det er et problem for vores aktionærer, at Linux benytter Microsofts patenterede intellektuelle rettigheder, sagde Steve Ballmer på en konference i Seattle.

- Vi bruger 42 milliarder kroner på forskning og udvikling, og vores aktionærer forventer, at vi kan beskytte eller tjene penge på vores patenterede opfindelser.

For meget for Novell

Den udtalelse blev øjensynlig for meget for Novell. I et åbent brev rækker Ron Hovsepian nu hånden frem mod Linux-baglandet, og tager i samme moment skarp afstand til Steve Ballmers ord.

- Vi er meget uenige i Microsofts udtalelser om Linux og patenter. Det skal understreges, at aftalen med Microsoft på ingen måde indikerer, at Linux benytter Microsofts intellektuelle rettigheder.

- Da vi indgik patentaftalen med Microsoft, var der heller ikke tale om, at Linux eller andre Novell-produkter overtræder Microsofts patenter, skriver Hovsepian på Novells webside.

Open source er vores fundament

Herefter fortæller Hovsepian, at hovedårsagen til Novells aftale med Microsoft er ønsket om at forbedre interoperabiliteten mellem Linux og Windows. Patentaftalen blev blot tilføjet som en biting.

Brevet afsluttes med en håndsrækning til open source-miljøet, hvor Novell erklærer sig helt indforstået med de regler, der er på området.

- Vi erkender at open source-udviklerne er fundamentet for alle vores aktiviteter, skriver Hovsepian. Og lægger op til en dialog, der skal skabe grobund for fælles mål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere